Χρησιμοποιημένες φωτογραφίες 1985-2013, έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη


Χρησιμοποιημένες φωτογραφίες 1985-2013, έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Costis Antoniadis Benaki MuseumO Κωστής Αντωνιάδης, καθηγητής φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών του T.E.I. Aθήνας, παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, την φωτογραφική έκθεση “Χρησιμοποιημένες φωτογραφίες”.  Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 26 Μαίου και η είσοδος κοστίζει 2,5 και 5 ευρώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη:

Κωστής Αντωνιάδης. Χρησιμοποιημένες φωτογραφίες 1985-2013
Οι Χρησιμοποιημένες Φωτογραφίες αποτελούν ένα σύνολο φωτογραφικών έργων του Κωστή Αντωνιάδη τα οποία πραγματοποιήθηκαν από το 1985 έως το 2013.
Τα έργα αυτά διερευνούν τις νοηματικές αλλοιώσεις που υφίστανται οι φωτογραφίες όταν φθείρονται υλικά, όταν αλλάζει το πλαίσιο της ανάγνωσής τους ή ακόμα όταν οικειοποιούνται άλλα εικαστικά στερεότυπα.
Μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις δοκιμάζονται η σχέση της φωτογραφίας με τη μνήμη την πραγματικότητα και το φανταστικό.O Kωστής Aντωνιάδης είναι καθηγητής φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών του T.E.I. Aθήνας. Σπούδασε Φυσική και από το 1974 εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος. Eίναι ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Kέντρου Aθηνών και από το 1979 έχει οργανώσει και παρουσιάσει πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας ελλήνων και ξένων φωτογράφων στην Eλλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό. Διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2003-2005).
Διάρκεια
18/04/2013 – 26/05/2013 (Εγκαίνια: 16/04/2013, 20:00)

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Εισιτήρια
€ 5, € 2,5
Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη – Φωτογραφικά Αρχεία

via fmag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Benaki Museum
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!