Γιούτα: Υπογράφει τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο!


Γιούτα: Υπογράφει τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο!

Ο Κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox υπογράφει τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για τον πρώτο παγκοσμίως νόμο τέτοιου είδους που έχει να κάνει αποκλειστικά με την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο. Ονομάζεται App Store Accountability Act S.B. 142 (Νόμος περί λογοδοσίας των App Stores), και υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη (26 Μαρτίου) από τον Κυβερνήτη της Γιούτα Spencer Cox. Στην ουσία, ο νέος νόμος υποχρεώνει τα App stores του διαδικτύου (Apple και Google) να κάνουν επαλήθευση της ηλικίας ενός χρήστη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες είναι κατάλληλης ηλικίας ή έχουν τη γονική συναίνεση για περιήγηση και λήψη εφαρμογών από τα App stores.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ταξινομεί τους χρήστες ανά ηλικία σε 4 διαφορετικές ομάδες: παιδιά κάτω των 13 ετών, νεότεροι έφηβοι από 13 έως 15, μεγαλύτεροι έφηβοι από 16 έως 17 και ενήλικες (18+). Με αυτό το νομοσχέδιο, η ευθύνη της απόκτησης αυτών των πληροφοριών χρήστη, της επαλήθευσής τους, της προστασίας των δεδομένων και τελικά η εφαρμογή περιορισμών βάσει ηλικίας και λειτουργιών ασφάλειας “βαρύνει” πλέον τα App stores και όχι τις μεμονωμένες εφαρμογές. Ο Κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox δήλωσε το εξής:

Πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο Διαδίκτυο. Με το νέο νόμο App Store Accountability Act γινόμαστε η πρώτη πολιτεία που υποχρεώνει τα App stores να επιβεβαιώνουν την ηλικία των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε περισσότερο έλεγχο στους γονείς των παιδιών ώστε να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές κατεβάζουν τα παιδιά τους.

Ο Κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο διευθυντής επικοινωνίας της Meta Andy Stone επικροτεί την έγκριση του νέου αυτού νομοσχεδίου, ενώ προέτρεψε και άλλες πολιτείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να το κάνουν και αυτές. Στο παρελθόν βέβαια, η Meta έχει αντιμετωπίσει αρκετές μηνύσεις που σχετίζονται με τα παιδιά όπως για παράδειγμα η κατηγορία για σκόπιμο εθισμό των παιδιών στις πλατφόρμες Instagram και Facebook. Δείτε εδώ περισσότερα για αυτό. Ακόμη και τώρα, οι πολιτικές για την προστασία των παιδιών στις εφαρμογές της Meta (κυρίως Facebook και Instagram) δεν είναι ξεκάθαρες και δεν έχουν σαφή νομικά και ισχυρά πλαίσια για την απόλυτη προστασία των εφήβων από τις “κακοτοπιές”.

Από τη μεριά της, η Google υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο της Γιούτα εγείρει κινδύνους που σχετίζονται με το απόρρητο και την ασφάλεια! Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής της Google Kareem Ghanem είπε το εξής:

Υπάρχει μια ποικιλία από νομοθετικές προτάσεις που προωθούνται από τη Meta και άλλες εταιρείες σε μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τις δικές τους ευθύνες για να κρατήσουν τα παιδιά ασφαλή στα App stores. Αυτές οι προτάσεις εισάγουν νέους κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των ανηλίκων χωρίς στην πραγματικότητα να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υποτίθεται ότι λύνονται με τις νέες νομοθεσίες.

Εσείς τι γνώμη έχετε; Ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική δικλείδα ασφαλείας για τα παιδιά στο Διαδίκτυο;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

laws

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.