Στιγμές Βενετίας


Στιγμές Βενετίας

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΟΙ «Στιγμές Βενετίας» είναι ένα αποτέλεσμα εικόνων που προήλθαν από μια εκδρομή, ένα φωτογραφικό workshop, που σκέφτηκε, οργάνωσε και πραγμάτωσε ο Δημήτρης Δεσποινούδης με μια ομάδα ανθρώπων, που διέφεραν μεταξύ τους τόσο από άποψη ηλικίας, όσο και από άποψη πείρας και γεωγραφικής προέλευσης. Άλλοι είχαν τη σπιρτάδα και τρέλα της ηλικίας των 23 χρόνων, άλλοι τη στωικότητα και τη σοβαρότητα των 58 χρόνων, άλλοι ήταν έμπειροι φωτογράφοι, άλλοι «εκκολαπτόμενοι» φωτογράφοι 3-5 μηνών ή ενός έτους, άλλοι προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, άλλοι απ’ την Καβάλα, τη Χαλκιδική, την Ημαθία, την Αθήνα.

Και όμως. Η ομάδα δέθηκε μεταξύ της σαν μια γροθιά. Δεκατρείς άνθρωποι δέσαμε μεταξύ μας στα δύσκολα και στα εύκολα. Φωτογραφίσαμε νύχτα και μέρα, κάναμε ατέλειωτες συζητήσεις φωτογραφικές και μη, δεχθήκαμε και δώσαμε συμβουλές. Όταν γυρίσαμε και επεξεργαστήκαμε τις εικόνες μας, αποστασιοποιημένοι πλέον απ’ τα συναισθήματα της εκδρομής, το αποτέλεσμα μας άρεσε. Είπαμε να σας κάνουμε κοινωνούς της ματιάς μας. Βασικός συνοδοιπόρος σ’ αυτό, το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την διευθύντριά του κα Monica Zecca, που αγκάλιασε την ιδέα και παραχώρησε χρόνο και χώρο στον εκθεσιακό του χώρο για τη διοργάνωση της έκθεσης «Στιγμές Βενετίας» από 13 φωτογράφους.

Η έκθεση γίνεται Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 1Β (τηλ. 2310886000).
Εγκαίνια Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 19.30. Διάρκεια 11/4 – 30/4/2014.

Συμμετέχοντες:
Δημήτρης Δεσποινούδης, Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Δούκας, Γρηγόρης Πανταζής, Θάλεια Κατσιβέλη, Ζωή Τούλατζη, Μαρία Καλογιώργη, Κώστας Γκιαβής, Ανδρέας Μαρίνος, Αθηνά Αποστολάκη, Χάιντη Σεραφιμίδου, Λευτέρης Τσινάρης, Λύδα Αλεξάκη.

Δείτε ένα μέρος από τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση:

Δημήτρης Δεσποινούδης
Stigmes Venetias 1

Δημήτρης Δεσποινούδης
Stigmes Venetias 4

Δημήτρης Δεσποινούδης
Stigmes Venetias 5

Δημήτρης Δεσποινούδης
Stigmes Venetias 2

Δημήτρης Δεσποινούδης
Stigmes Venetias 3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!