Νέα βίντεο της Margot Robbie είναι στην πραγματικότητα ρεαλιστικά Deepfake!


Νέα βίντεο της Margot Robbie είναι στην πραγματικότητα ρεαλιστικά Deepfake!

Μια σειρά από ιδιαίτερα πειστικά deepfake βίντεο που φαίνεται να είναι η Margot Robbie εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Τα deepfake αυτά μοιάζουν τόσο πολύ με την πραγματική ηθοποιό, που πολλοί χρήστες έχουν ξεγελαστεί και πιστεύουν ότι είναι στην πραγματικότητα αυτή. Τα βίντεο αναρτήθηκαν από τον λογαριασμό unreal_margot στο TikTok. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν στο περιεχόμενο σαν να είναι γνήσια βίντεο της πασίγνωστης ηθοποιού.

@unreal_margot Would you like to do a digital detox? #margotrobbie #digitaldetox #fyp ♬ sonido original – Cpryano ♉

Βίντεο της υποτιθέμενης Robbie, την δείχνουν να ποζάρει για φωτογραφίες, να χορεύει με ένα μπουκάλι κρασί και να κρατά διάφορα πράγματα του συζύγου της. Σχόλια όπως: “Είσαι η απόλυτη κούκλα” και “από πού το πήρες αυτό το φόρεμα”, ήταν κοινά κάτω από ένα βίντεο που συγκέντρωσε πάνω από 17 εκατομμύρια προβολές.

Ο χρήστης ttvlifeoftiger γράφει: “Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι η Margot.” Μία άλλη με όνομα χρήστη zoee.br_ λέει: “Είμαι σοκαρισμένη με το πόσοι άνθρωποι δε γνωρίζουν τι είναι τα deepfake.”

@unreal_margot Which Pose is the Best?😅 #margotrobbie #model #poses #fyp ♬ original sound – lesley gonzalez 💞
@unreal_margot Why do they do this? #margotrobbie #familylife #funny #fyp ♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

Ομολογουμένως, η κατάσταση με τα deepfake έχει σίγουρα ξεφύγει αρκετά. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι πειστικά αυτά τα βίντεο;

Απειλή για την ασφάλεια στο ίντερνετ και στην κοινωνία

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δείξει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δε γνωρίζει την ύπαρξη των deepfake, αφήνοντας αυτή την εξελισσόμενη τεχνολογία ελεύθερα διαθέσιμη για κατάχρηση. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την έρευνα εδώ.

Τα deepfake έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για φάρσες, όπως στην περίπτωση με τον ψεύτικο Tom Cruise του περασμένου έτους, όμως αρκετές φορές η τεχνολογία χρησιμοποιείται από απατεώνες, όπως στην πρόσφατη περίπτωση με τα deepfake βίντεο ενός ψεύτικου Elon Musk που σκοπός ήταν η κλοπή χρημάτων μέσω κρυπτονομισμάτων. Δείτε μερικά ακόμα βίντεο με την ψεύτικη Margot Robbie:

@unreal_margot Good morning, my sweets! #margotrobbie #charliesangels #outfit #fyp ♬ follow liz sanchez if you are hot – LIZ SANCHEZ
@unreal_margot What have you been up to this year? #margotrobbie #actress #digitaldetox #challangeaccepted #fyp ♬ Jr Stit x bruno mars x adele – Margaux_lbt

Ο Kevin Townsend, αναλυτής, αναφέρει το εξής:

Η απειλή για την κοινωνία των πολιτών είναι ότι έχει αφεθεί η τεχνολογία deepfake ανεξέλεγκτη, και οι απόψεις ολόκληρων πληθυσμών θα μπορούσαν να επηρεαστούν από εκστρατείες παραπληροφόρησης που παραδίδονται μέσω των deepfake βίντεο, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια των γεγονότων. Οι άνθρωποι δε θα μπορούν πλέον να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα.

Πώς λειτουργεί ένα Deepfake;

Τα Deepfake βασίζονται σε μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που χρησιμοποιούν μεγάλο όγκο δεδομένων για να δημιουργήσουν έναν ακριβή αλγόριθμο. Γι’ αυτό και τα περισσότερα από τα deepfake που κερδίζουν μεγάλη δημοτικότητα αφορούν διασημότητες, διότι υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο τους για να δημιουργηθεί ένα πειστικό deepfake. Δείτε την περίπτωση του deepfake με τον Tom Cruise:

@deeptomcruise

♬ original sound – Tom
@deeptomcruise

Sports!

♬ original sound – Tom

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός deepfake: Ένα που δημιουργεί τις πλαστογραφίες και ένα άλλο που προσπαθεί να εντοπίσει αν είναι πλαστά. Όταν το δεύτερο μοντέλο δεν μπορεί πλέον να διακρίνει εάν το βίντεο είναι πλαστό, τότε το deepfake που προκύπτει θα πρέπει να είναι αρκετά πιστευτό σε έναν θεατή. Αυτή η τεχνική ονομάζεται Generative Adversarial Network (GAN).

Ενώ τα deepfake μπορούν να εντοπιστούν από άλλα συστήματα που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη που παράγονται από τη Microsoft και το Facebook, οι επιστήμονες απέδειξαν πρόσφατα ότι ακόμα και αυτά τα συστήματα ασφαλείας μπορούν μερικές φορές να εξαπατηθούν.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

TikTok

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!