Η Vine απαγορεύει τα video με σεξουαλικό περιεχόμενο


Η Vine απαγορεύει τα video με σεξουαλικό περιεχόμενο

H εφαρμογή Vine που λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο και είναι ιδιοκτησία του Twitter, επιτρέπει στους χρήστες το ανέβασμα στο διαδίκτυο σύντομων video, διάρκειας έως έξι δευτερολέπτων. Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός για τους χρήστες, όσον αφορά το περιεχόμενο των video.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο blog της εφαρμογής, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μικρό ποσοστό των βίντεο που ανεβαίνουν να μην αρμόζουν στον γενικότερο χαρακτήρα της κοινότητας. Για το λόγο αυτό, η Vine προχώρησε σε αλλαγές στους κανόνες και τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, ώστε πλέον να απαγορεύεται ρητά οποιοδήποτε πορνογραφικό ή ερωτικό περιεχόμενο. Ακριβείς πληροφορίες πάνω στο τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να δημοσιεύεται υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του twitter, εδώ.

Οι αλλαγές αυτές δε σημαίνουν την απαγόρευση του γυμνού, γενικότερα. Η Vine φροντίζει να αναφέρει ότι οι πιο καλλιτεχνικές επιδείξεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας επιτρέπονται. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε πρόβλημα με τη δημοσίευση σεξουαλικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Απλά προτιμούμε να μην είμαστε εμείς η πηγή του.”

Πίσω από όλη αυτή την κινητοποίηση, ενδεχομένως κρύβεται το γεγονός ότι πρόσφατα η Apple είχε αφαιρέσει την εφαρμογή Vine από τη λίστα των προτεινόμενων στο App Store, λόγω της ύπαρξης σε αυτή ακατάλληλων videos. Μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι εύκολος πρακτικά ο διαχωρισμός μεταξύ καλλιτεχνικού ή όχι περιεχομένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

twitter Vine

Πηγή:

Vine
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!