Η Vitec που έχει την Manfrotto εξαγόρασε τη Lowepro και τη JOBY


Η Vitec που έχει την Manfrotto εξαγόρασε τη Lowepro και τη JOBY

Μία σημαντική είδηση έρχεται από το χώρο των φωτογραφικών αξεσουάρ, αφού η Lovepro και η JOBY εξαγοράστηκαν από τον όμιλο Vitec.

Η είδηση είναι πολύ σημαντική αφού η Vitec έχει στην ιδιοκτησία της την Manfrotto (η οποία είχε συγχωνευτεί με την Kata) και η εξαγορά των Lowepro και JOBY δημιουργεί ερωτηματικά για την τύχη τους (θα παραμείνουν ανεξάρτητα brand ή θα απορροφηθούν από τη Manfrotto;).

Η Manfrotto τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε μία πολύ ποιοτική εταιρεία και στην κατασκευή φωτογραφικών τσαντών (παράγει και τριπόδια, LED). Μάλιστα η γιγάντωση της εταιρείας στην κατασκευή τσαντών οφείλεται και στην εξαγορά της ισραηλιτικής Kata.

Η Loweprο για πολλά χρόνια ήταν η κορυφαία εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών τσαντών και αν και τα τελευταία χρόνια είχε μεγάλο ανταγωνισμό παραμένει μία από τις πρώτες επιλογές των φωτογράφων σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη η JOBY, που εξαγοράστηκε στο παρελθόν από τον όμιλο που είχε και τη Loweprο, παρήγαγε το εύκαμπτο τριποδάκι Gorillapod (από το 2006), μία καινοτομία στον χώρο των φωτογραφικών αξεσουάρ.

Η εξαγορά κόστισε στη Vitec μόλις 10.3 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη στιγμή η Vitec είναι μία από τις ποιο ισχυρές εταιρείες στο φωτογραφικό χώρο κατέχοντας εταιρείες όπως οι Manfrotto, Loweprο, Gitzo, Lastolite by Manfrotto, JOBY και Avenger.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Joby Lovepro Manfrotto Vitec

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!