Voigtlander 65mm / F2 για Sony E-mount μηχανές


Voigtlander 65mm / F2 για Sony E-mount μηχανές

Μπορεί ακόμα οι mirrorless μηχανές της Sony να μην έχουν μεγάλη απήχηση στους φωτογράφους αλλά οι επιλογές σε φακούς από άλλες εταιρείες αυξάνονται.

Έτσι η Voigtlander παρουσιάζει τον νέο της φακό, τον Voigtlander 65mm / F2, o οποίος όπως υποστηρίζει είναι ο καλύτερος στην ιστορία της εταιρείας.

Κατασκευασμένος ειδικά για τις μηχανές της Sony με Full Frame αισθητήρα και E-mount, ο Voigtlander 65mm / F2 έχει σχεδιασμό APO-Lanthar και ιδιότητες Macro με αναλογία 1:2, ενώ έχει και διάφραγμα 10 λεπίδων.

Προσφέρει μόνο manual εστίαση αλλά διαθέτει ηλεκτρικές επαφές για την χρήση του focus peaking και τη μεταφορά δεδομένων στα EXIF δεδομένα της κάθε εικόνας.

Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 31 εκατοστά και δέχεται φίλτρα των 67mm. Ζυγίζει 625 γραμμάρια και έχει μήκος 9.13 εκατοστά.

Ο νέος φακός θα είναι διαθέσιμος από 1η Αυγούστου και σύμφωνα με την Dpreview θα κοστίζει 1.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DPreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!