Στον Matt Black πήγε το W.Eugene Smith Grant της ανθρωπιστικής φωτογραφίας


Στον Matt Black πήγε το W.Eugene Smith Grant της ανθρωπιστικής φωτογραφίας

Με έδρα τη Καλιφόρνια ο Matt τα τελευταία 20 χρόνια καταγράφει ιστορίες σχετικά με την μετανάστευση, την φτώχεια, την αγροτική ζωή και το περιβάλλον.

Έχοντας προταθεί για μέλος του πρακτορείου Magnum, ο Matt έχει δημιουργήσει και αρκετά film, ενώ έχει διδάξει και σε αρκετά workshops.

Το project του “The Geography Of Poverty” (η γεωγραφία της φτώχειας) είναι μία καταγραφή των φτωχών στις Η.Π.Α.

Επιπλέον το 2014 ο Matt επιλέχτηκε από το περιοδικό Time ως ο Instagram φωτογράφος της χρονιάς (@mattblack_blackmatt).

Το W.Eugene Smith Grant της ανθρωπιστικής φωτογραφίας συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 30.000 δολαρίων.

Επιπλέον 5.000 δολάρια και το βραβείο W. Eugene Smith Fund Fellowship μοιράστηκαν ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Marcus Bleasdale με τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ Mary F. Calvert.
Τέλος το βραβείο Howard Chapnick Grant και 5.000 δολάρια πήγαν στον κινηματογραφιστή Tom Garber για το film “Pixel Nation”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results

Πηγή:

NPPA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!