W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography


W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography

Το βραβείο ξεκίνησε το 1979 μετά το θάνατο του Αμερικανού φωτορεπόρτερ W. Eugene Smith ο οποίος θεωρείται, αν όχι ο δημιουργός, σίγουρα ένας από τους ειδικούς στο χώρο του φωτορεπορτάζ. Αποτελεί ένα θρύλο της παγκόσμιας φωτογραφίας που συνέδεσε το όνομά του με εικόνες που εστιάζουν στον άνθρωπο με σεβασμό και προκαλούν δυνατά συναισθήματα στους θεατές τους. Από το 1980 έως και το 2013, 36 φωτογράφοι από 14 διαφορετικές χώρες επωφελήθηκαν από βραβείο για να ολοκληρώσουν το όραμά τους. Μπορείτε να δείτε το έργο τους εδώ. Το 2013 το βραβείο απονεμήθηκε στον Robin Hammond για το project του με τίτλο Condemned, το οποίο απεικονίζει καταστάσεις σχετικές με την ψυχική υγεία στην Αφρική. Σήμερα το βραβείο, εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 30.000 δολαρίων, θεωρείται ως μία από από τις σημαντικότερες διακρίσεις που μπορεί να κερδίσει ένας φωτογράφος.

Η κριτική επιτροπή αρχικά επιλέγει τους φιναλίστ από το σύνολο των συμμετεχόντων και στη συνέχεια, αφού οι φιναλίστ στείλουν περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την υποψηφιότητά τους, οι κριτές επιλέγουν το μεγάλο νικητή. Εκτός από το μεγάλο νικητή που θα κερδίσει τα 30.000 δολάρια, οι κριτές θα επιβραβεύσουν με ακόμη 5.000 μία ή περισσότερες συμμετοχές που θα θεωρήσουν ότι το αξίζουν . Οι νικητές θα βραβευτούν τον Οκτώβριο στην τελετή απονομής, στη Νέα Υόρκη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 31 Μαΐου. Το project που θα αποτελέσει την πρόταση σας πρέπει να μην έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να στείλετε έως 40 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, συνοδευόμενες από μια περιγραφή του project η οποία δε θα ξεπερνά τις 2 σελίδες. Θα σας ζητηθούν επίσης στοιχεία σχετικά με το φωτογραφικό βιογραφικό σας. Η συμμετοχή στη διαδικασία κοστίζει 50 δολάρια. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!