Τι άλλο περιμένουμε να ανακοινωθεί στα πλαίσια της Photokina 2014


Τι άλλο περιμένουμε να ανακοινωθεί στα πλαίσια της Photokina 2014

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν πολλά νέα φωτογραφικά προϊόντα και εμείς φροντίσαμε να σας τα παρουσιάσαμε άμεσα σε αναλυτικά άρθρα με φωτογραφίες, videos και τα πλήρη τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να διαβάσετε ανά πάσα στιγμή ότι ανακοινώθηκε ή θα ανακοινωθεί στα πλαίσια της Photokina 2014 εδώ. Προς το παρόν ανακοινώσεις είχαμε από τις Canon, Casio, Eiso, Epson, Fujifilm, Hasselblad, Lexar, Nikon, Samyang, Sandisk, Sigma, Sony, Pentax, Ricoh, Zeiss.

Καθώς έχει έχει μείνει μόνο μία ημέρα (η Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου) πριν την έναρξη της Photokina 2014, ελάτε να ρίξουμε μία ματιά στις φήμες που υπάρχουν για νέα φωτογραφικά προϊόντα που περιμένουμε να δούμε να ανακοινώνονται.

Ξεκινάμε από την Canon από την οποία περιμένουμε να ανακοινώσει την Canon EOS 7D II και τους φακούς Canon EF-S 24mm f/2.8 STM, Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM και Canon EF 24-105mm f/ 3.5-5.6 IS STM.
Σημερινές φήμες της Digicame-info αναφέρουν επίσης την ανακοίνωση τριών compact φωτογραφικών μηχανών: της premium compact Canon PowerShot G7 X και των Canon PowerShot SX60 HS και Canon PowerShot N2.

Περνάμε στην Panasonic για την οποία ακούγεται ότι θα ανακοινώσει ίσως την καλύτερη premium compact φωτογραφική μηχανή, την Panasonic Lumix LX100, η οποία φημολογείται ότι θα έχει αισθητήρα Four Thirds με ανάλυση 16 megapixels (ISO 200-25.600) και φακό 24-75mm, εξαιρετικής φωτεινότητας f/1.7-2.8. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι θα έχει ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο (EVF) και δυνατότητα καταγραφής 4K video και θα κοστίζει κοντά στα 850 ευρώ.
Μαζί αναμένουμε να ανακοινωθεί η νέα mirrorless Micro Four Thirds, Panasonic Lumix GM5, με ανάλυση 16 megapixels και ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο, ενώ φήμες αναφέρουν και μία νέα super zoom compact φωτογραφική μηχανή μικρών διαστάσεων. Επιπλέον θα δούμε και ένα νέο φακό, τον Panasonic 35-100mm. Η συνέντευξη τύπου της Panasonic είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν οι φήμες για την Leica, η οποία έχει προγραμματίσει την δική της παρουσίαση για τις 16 Σεπτεμβρίου και για την οποία ακούγεται ότι θα παρουσιάσει αρκετά πράγματα, ανάμεσα στα οποία μία νέα film μηχανή με την ονομασία Leica M-A Type 127, την compact φωτογραφική μηχανή Leica V-Lux (με παρόμοια χαρακτηριστικά με την Panasonic LUMIX DMC-FZ1000) και μερικούς φακούς.

Από την Sony περιμένουμε να ανακοινώσει την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου τον νέο φακό Zeiss Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS, φωτογραφία του οποίου έχει ήδη διαρρεύσει αλλά και τον Sony FE PZ 28-135mm F4 G OSS.

Zeiss Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS

Zeiss Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS

Τέλος αναμένουμε την Samsung να ανακοινώσει την νέα ναυαρχίδα της στην mirrorless κατηγορία, την Samsung NX1.

Αυτά είναι μόνο όσο φημολογούνται ότι θα ανακοινωθούν χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πόσα ακόμα φωτογραφικά προϊόντα έχουν παραμείνει μυστικά. Το σίγουρο είναι ότι ότι και να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα θα το διαβάσετε άμεσα στο pttl.gr.

Αποστολή μας στην Κολωνία είναι να σας φέρουμε κοντά σε όσα περισσότερα νέα φωτογραφικά προϊόντα μπορέσουμε, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο www.pttl.gr και εγγραφείτε στο μοναδικό ελληνικό φωτογραφικό κανάλι του YouTube με hands on παρουσιάσεις φωτογραφικών προϊόντων, καθώς έχουμε βάλει στόχο να σας τα δείξουμε όλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!