Ποιες DSLR μηχανές περιμένουμε να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι;


Ποιες DSLR μηχανές περιμένουμε να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι;

Ποιες είναι όμως οι DSLR μηχανές που περιμένουμε να δούμε;

Ας ξεκινήσουμε από την πολύ-αναμενόμενη Canon EOS 7D II, μία μηχανή που έχει γίνει σήριαλ και ανέκδοτο, αφού τα τελευταία πάνω από 3 χρόνια την περιμένουμε να ανακοινωθεί.
Η Canon EOS 7D ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή πέντε χρόνια πριν και η Canon ακόμα δεν έχει αντικαταστήσει ένα από τα πιο παλιά μοντέλα της. H Canon EOS 7D είναι μία μηχανή με APS-C αισθητήρα, κατάλληλη για sports και άγρια ζωή (λόγω του crop factor 1.6x καθώς όποιο φακό βάλουμε μας δίνει πιο μεγάλο εστιακό μήκος), η οποία όμως σήμερα είναι φυσικά πολύ ξεπερασμένη από τους νέους APS-C αισθητήρες.
Ήδη πολλές πηγές αναφέρουν ότι η Canon EOS 7D δεν είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά, ενώ παράλληλα άλλες πηγές λένε ότι η νέα Canon EOS 7D II θα είναι σε χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας από επιλεγμένους φωτογράφους.
Μένει να δούμε αν επιτέλους η Canon EOS 7D II θα ανακοινωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και το πιο σημαντικό: τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχει.

Περνάμε στην Nikon D400, άλλη μία DSLR μηχανή μυστήριο που και αυτή έχει κουράσει όσους φωτογράφους περιμένουν να ανακοινωθεί. Η Nikon D400 αναμένεται για να αντικαταστήσει την Nikon D300s, την DSLR μηχανή της ιαπωνικής εταιρείας με APS-C αισθητήρα και επαγγελματικό σώμα, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2009. Ο λόγος που πολλοί την περιμένουν είναι ακριβώς ο ίδιος με την Canon EOS 7D II, δηλαδή η δυνατότητα να εκμεταλλευτεί κάποιος τον crop factor 1.5x για να έχει μεγαλύτερο εστιακό μήκος με έναν φακό. Κατάλληλη για sports και άγρια ζωή η Nikon D400 ακούγεται λιγότερο από την Canon EOS 7D II, με φήμες να αναφέρουν ότι δεν θα ανακοινωθεί ποτέ και ότι η Nikon αντίθετα θα ανακοινώσει μία νέα high end DSLR με APS-C αισθητήρα, την Nikon D9300.

Μία από τις μηχανές που θα ανακοινωθούν σίγουρα πριν την Photokina του Σεπτεμβρίου είναι η Nikon D800S, η αναβαθμισμένη έκδοση της Nikon D800. Πιστή στις συνήθειες της η Nikon θα ανακοινώσει ένα βελτιωμένο μοντέλο με την κατάληξη S, χωρίς να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές.
Σύμφωνα με φήμες μερικές από τις βελτιώσεις που μπορεί να δούμε είναι:
– απουσία AA φίλτρου (όπως η Nikon D800E)
– βελτιωμένο λογισμικό για περιορισμό του moiré
– επεξεργαστής Expeed 4
– δυνατότητα επιλογής μικρότερου RAW αρχείου
– νέο βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης, παρόμοιο με της Nikon D4s
– καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό
– ταχύτητα συνεχών λήψεων 5 καρέ το δευτερόλεπτο

Τέλος να αναφέρουμε ότι από την ανακοίνωση της Nikon D800 με τον θηριώδη Full Frame αισθητήρα των 36 megapixels, τον Φεβρουάριο του 2012, η Canon δεν έχει αντιδράσει.
Πολλοί από εμάς περιμέναμε την ανακοίνωση μίας Full Frame μηχανής με πολλά megapixels (φήμες ανέφεραν μέχρι και 75 megapixels) αλλά η Canon αντίθετα δεν έκανε κάτι τέτοιο, αφήνοντας την Nikon να κυριαρχήσει στο κομμάτι της υψηλής ανάλυσης.

Αυτές λοιπόν είναι οι DSLR μηχανές που περιμένουμε και θα θέλαμε να δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Εσείς ποια θέλετε να δείτε να παρουσιάζεται;

Ποια DSLR θέλετε να δείτε να ανακοινώνεται;

  • Nikon D400 ή Nikon D9300 (37%, 63 Votes)
  • Canon EOS 7D II (33%, 57 Votes)
  • Canon με πάρα πολλά megapixels (16%, 28 Votes)
  • Nikon D800S (14%, 24 Votes)

Ψήφισαν συνολικά: 172

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Εχω διαβασει οτι προς το τελος του καλοκαιριου προκειται να ανακοινωθει και η Nikon D7200. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.

  • #
    1

    Αντε που περιμένουμε με μανία την νέα 7d φαντάσου να είναι κατώτερη των προσδοκιών ενός top μοντέλου στην κατηγορία του το οποίο έχει 5 ολόκληρα χρόνια να ανανεωθεί!!! Η μεγάλη αναμονή δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και οι μικρές ή μεγάλες απογοητεύσεις φαντάζουν αναπόφευκτες! Πάντως αξιοσημείοτο είναι ότι οι περισσότεροι απ’αυτούς που έχουν ήδη ψηφίσει δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αντιστοιχο αντίπαλο μοντέλο της NIKON.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!