Whispering Iceland: Ένα φοβερό Time Lapse video από την Ισλανδία


Whispering Iceland: Ένα φοβερό Time Lapse video από την Ισλανδία

Το ξέρετε ότι στο pttlgr τρελαινόμαστε για Time Lapse videos και πόσο μάλιστα όταν έχουν γίνει από φωτογράφους της χώρας μας.

Τον Νίκο Κοντοσταυλάκη τον είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν με ένα εξίσου φοβερό Time Lapse video από τη Ζάκυνθο.

Ο Νίκος μαζί με την ομάδα του επισκέφτηκαν την Ισλανδία και αποτύπωσαν τις ομορφιές της σε ένα Time Lapse video που φανερώνει τη μαγεία της.

Όπως αναφέρει:
Όταν η κοινή αγάπη για την φωτογραφία τοπίου γίνεται αφορμή για ένα ταξίδι στην μοναδική Ισλανδία με τα ηφαιστειογενή τοπία, τα απόκρημνα βράχια, τις μαύρες παραλίες, τους καταρράκτες και το καθηλωτικό Βόρειο Σέλας να ξεδιπλώνεται από πάνω σου, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ανάλογο.
Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης και η ομάδα του μετά από 40.000 εικόνες σε μορφή timelapse και πολλές ώρες post processing παρουσιάζουν το παρακάτω video.
*για καλύτερο τρόπο θέασης μεγεθύνετε το video (full screen) και δυναμώστε τον ήχο

Για τη δημιουργία του Time Lapse video “τραβήχτηκαν” 40.000 φωτογραφίες (στο τελικό video μπήκε το 1/3) και η ομάδα χρειάστηκε δώδεκα ημέρες για να συγκεντρώσει το υλικό.

Από εξοπλισμό χρησιμοποιήθηκαν η Nikon d810 και η Sony A7R II, με τους φακούς Nikon 14-24, Nikon 24-70 και Sony FE 16-35. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ένα slider 2 μέτρων της Digislider με stepper motor, το Emotimo motion control και το Ditogear thermal lens kit (για την υγρασία στους φακούς), ενώ οι ήχοι καταγράφηκαν με το Zoom Η6.

H επεξεργασία για το τελικό video κράτησε κοντά στον ένα χρόνο και έγινε στα Adobe Lightroom, LRTimelapse, After effects και Final cut Pro X, με τη μουσική να είναι από τον zero-project.

Το video είναι σε ανάλυση 4K και για να το απολαύσετε θα πρέπει να βάλετε Full Screen και να δυναμώσετε τον ήχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ένα “δικό μας” βίντεο , παγκοσμίου επιπέδου,
    Μπράβο στους Συντελεστές!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!