«πριν το κλικ!» Σεμινάριο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής από την Ορνιθολογική


«πριν το κλικ!» Σεμινάριο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής από την Ορνιθολογική

Επιτέλους και ένα σεμινάριο στην Ελλάδα που έχει να κάνει με την φωτογράφιση άγριας ζωής και το οποίο είναι αρκετά οικονομικό για όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν.

Το κόστος είναι 20 ευρώ και το οποίο στην ουσία είναι η εγγραφή και συνδρομή στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (για τα μέλη είναι δωρεάν) και εισηγητές είναι οι Χρήστος Βλάχος, Αντώνης Τσακνάκης και Πέτρος Πέτρου.

«πριν το κλικ!» Σεμινάριο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής από την Ορνιθολογική

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, σας προσκαλεί σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη φωτογράφιση των πουλιών και της άγριας ζωής.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23/1, ώρες 18:00-20:30, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, είσοδος και από Σόλωνος), με εισηγητή τον φωτογράφο άγριας φύσης Χρήστο Βλάχο. Η συνέχεια θα δοθεί τις Κυριακές 12/2 και 19/2, ώρες 11:00-13:30, στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» με εισηγητές τους Αντώνη Τσακνάκη και Πέτρο Πέτρου. Στα επόμενα σεμινάρια θα υπάρχει η δυνατότητα πρωινής πρακτικής εξάσκησης στις λίμνες, στους καλαμώνες, στο δάσος και σε ανοικτούς χώρους του Πάρκου.

Το σεμινάριο έχει σκοπό την υποστήριξη μελών που ασχολούνται με τη φωτογραφία άγριας ζωής, την προσέγγιση του ευρύτερου φωτογραφικού κοινού και επίσης την υποβοήθηση νέων ενδιαφερομένων στο αντικείμενο. Απευθύνεται επομένως τόσο στα μέλη όσο και σε φωτογράφους, που ασχολούνται ήδη με το θέμα και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ή να ανταλλάξουν τεχνικές, αλλά και σε αυτούς που αναπτύσσουν την εμπειρία τους τώρα!

Οι εκπαιδευτές θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την προσωπική τους εμπειρία και τις τεχνικές που έχουν αναπτύξει για να συλλάβουν φωτογραφικά το απρόσμενο, το ατίθασο και το μη αναμενόμενο στο πεδίο: Συνδυασμός από ρυθμίσεις μηχανής, οπτικές και γωνίες φωτογράφησης, επιλογές φωτισμού, τόπου και βιότοπου, χρόνου, ώρας, εποχής και της κατάλληλης στιγμής για την παραγωγή της φωτογραφίας θα είναι το αντικείμενο της εκπαίδευσης.
Σημειώνουμε ότι τεχνικές βελτίωσης με ψηφιακά μέσα θα μας απασχολήσουν μόνον δευτερευόντως, διότι το βασικό αίτημα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ίδια τη φωτογράφηση, δηλαδή το «πριν το κλικ» της μηχανής!

Το σεμινάριο έχει δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέλη και επί τόπου στο χώρο του σεμιναρίου (η συνδρομή είναι 20 ευρώ).
Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν δεκτοί μέχρι 60 ενδιαφερόμενοι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη Δήλωση Συμμετοχής.

Συμπληρώστε τώρα τη Δήλωση προκειμένου να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας και για να σας στείλουμε αναλυτικότερες πληροφορίες!

Επικοινωνία: Σπύρος Ψύχας τηλ. 210 8228704 εσωτ. 106 και 6974 510976
E mail: spsychas@ornithologiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!