Ο William Daniels είναι ο αποδέκτης του Tim Hetherington Grant 2014


Ο William Daniels είναι ο αποδέκτης του Tim Hetherington Grant 2014

Ο William Daniels του πρακτορείου Panos Pictures, επιλέχθηκε για το project του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία “Roots of Africa’s Unholy War”. Με το συγκεκριμένο project ο Daniels αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου που μαίνεται στην χώρα από το 2013. Σε 5 ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα ο φωτογράφος στην συγκεκριμένη χώρα, θέλει να κατανοήσει τον λόγο του πολέμου και να αποκαλύψει τις συνέπειες του.

Ο κριτής Christopher Morris σχολίασε σχετικά με το project του Daniels: “Όταν βλέπω την δουλειά του William Daniels, βλέπω ένα κορυφαίο φωτογράφο. Ελπίζω αυτό το βραβείο να δώσει στον Daniel την δυνατότητα να ολοκληρώσει το project του, το οποίο αξίζει να προβληθεί. Ο Tim θα ήταν περήφανος για το project. Έχει φωτογραφηθεί με τον τρόπο που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Είναι πολύ ειλικρινής και “καθαρή” φωτογραφία – για μία ιστορία που ζητάει τέτοιου είδους προοπτική” (When I see William Daniels’ work, I see a true master photographer. Hopefully this grant will give Daniels the opportunity to carry out a project that needs to be shown. Tim would be proud of this project. It is shot in a way the human eye sees. It is very straightforward and clear photography – of a story that is crying out for this kind of vision.).

Ο Maarten Koets, στέλεχος του World Press Photo δήλωσε: “Εκτιμώ την προσπάθεια του William Daniels να δει πίσω από αυτό που συνέβη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Κάνει ότι ο Tim έκανε: συνεχίζει να καλύπτει ένα θέμα το οποίο τα υπόλοιπα μέσα έχουν εγκαταλείψει. Λατρεύω την φιλοδοξία που βγαίνει από αυτό το project” (I appreciate William Daniels’ sense of going behind the headlines of what happened in CAR. He is doing what Tim did: he continues to cover an issue when other media have moved on. I love the ambition that speaks out of this project).

To βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ τα οποία δίνονται στον φωτογράφο για την ολοκλήρωση του project του.

O William Daniels έχει στο παρελθόν εργαστεί σε παρόμοια ανθρωπιστικά projects, όπως για το AIDS, την φυματίωση, την ελονοσία, τα αποτελέσματα από το τσουνάμι στην Ασία και τον σεισμό στην Αϊτή. Επίσης έχει καλύψει τον πόλεμο στην Λιβύη και το Κιργιστάν. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα National Geographic, Time, Newsweek, The New York Times, Le Monde και Polka, ενώ είναι κάτοχος δύο βραβείων World Press Photo και ενός Visa d’Or.

To βραβείο, Tim Hetherington Grant 2014, θεσπίστηκε προς τιμήν του Tim Hetherington, φωτογράφου και κινηματογραφιστή που σκοτώθηκε στην Λιβύη τον Απρίλιο του 2011, ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο που μαινόταν στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

World Press Photo
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!