O Mario Testino συναντάει τον William Klein


O Mario Testino συναντάει τον William Klein

Ο Mario Testino, γνωστός φωτογράφος μόδας επισκέφτηκε τον William Klein, έναν ζωντανό θρύλο στην ιστορία της φωτογραφίας.

O William Klein υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της φωτογραφίας δρόμου (street photography), δημιουργώντας κάποιες από τις πιο εικαστικές φωτογραφίες του 20ου αιώνα. Πηγή έμπνευσης για πολλούς φωτογράφους, δεν ασχολήθηκε μόνο με τη φωτογραφία, αλλά υπήρξε σκηνοθέτης, ζωγράφος και γραφίστας. Αυτό που κάνει την ιστορία του πιο εντυπωσιακή είναι ότι δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στην φωτογραφία, αλλά ήταν αυτοδίδακτος.

Λίγο πριν ξεκινήσει να ασχολείται με τη φωτογραφία μόδας (fashion photography) για λογαριασμό του περιοδικού Vogue, δημιούργησε το βιβλίο “Life is Good & Good for You in New York”, ένα αντισυμβατικό photobook, σημείο αναφοράς στην ιστορία της φωτογραφίας καθώς δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Υπήρξε καινοτόμος και στη φωτογραφία μόδας καθώς ήταν ο πρώτος που φωτογράφιζε μοντέλα μέσα στην καθημερινότητα των πόλεων.

Στο βίντεο παρακάτω, διηγείται μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!