Γυναίκα δημιούργησε ένα σύστημα AI, για να παρακολουθεί τα περιττώματα του γάτου της!


Γυναίκα δημιούργησε ένα σύστημα AI, για να παρακολουθεί τα περιττώματα του γάτου της!

Μια γυναίκα έβγαλε 50.000 φωτογραφίες, και έφτιαξε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθεί τα περιττώματα του γάτου της.

Η μεγάλη αγάπη που τρέφουν για τα ζώα οι άνθρωποι, ορισμένες φορές οδηγεί σε πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργικές ενέργειες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και της μηχανικού Estefannie η οποία για να διασφαλίσει ότι το γατάκι της ήταν υγιές, δημιούργησε το δικό της πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI), για να παρακολουθεί το πρόγραμμα του γάτου της, όταν πηγαίνει στην άμμο για την ανάγκη του. Η μηχανικός σε ένα διάστημα 2 χρόνων, δούλεψε στο έργο αυτό, και εκτιμά ότι τράβηξε περίπου 50.000 φωτογραφίες για την εκπαίδευση του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Το όλο πρότζεκτ δεν είναι απλό, περιλαμβάνει αρκετούς αισθητήρες, μια κάμερα υπερύθρων, ένα Raspberry Pi, και περίπου 50.000 φωτογραφίες με περιττώματα του γάτου της. Δείτε την ίδια να εξηγεί την όλη διαδικασία:

H Estefannie ξεκίνησε την όλη διαδικασία όταν έμαθε ότι ο γάτος της με όνομα Teddy, έτρωγε πλαστικό. Κατόπιν συνεννόησης με κτηνίατρο, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να παρακολουθεί το πρόγραμμα του γάτου, όσο αφορά την ανάγκη του, για να καταλαβαίνει πιο εύκολα εάν έχει δυσκοιλιότητα ή όχι. Έτσι, χρησιμοποίησε την εφευρετικότητα της για να φτιάξει ένα πρόγραμμα με python, και έστησε μια κάμερα και τοποθέτησε έναν αισθητήρα κίνησης πάνω από το κουτί που κάνει την ανάγκη του ο Teddy. Κάθε φορά που ο γάτος έκανε την ανάγκη του, ο αισθητήρας ενεργοποιούσε την κάμερα για να τραβήξει μια φωτογραφία.

Ο Teddy όμως δεν τα πάει καλά με το φλας της μηχανής, και έτσι η Estefannie χρησιμοποίησε μια κάμερα υπερύθρων και φώτα. Οι γάτες προφανώς δεν μπορούν να δουν το υπέρυθρο φως, οπότε ο γάτος δεν ενοχλείται. Το σύστημα που έφτιαξε όμως η Estefannie, έπρεπε να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ του Teddy και της Luna, της άλλης γάτας της. Για να διαφοροποιήσει τις δύο γάτες, η Estefannie χρησιμοποίησε ένα σενάριο λήψης φωτογραφιών, καθώς και μια ρύθμιση κάμερας με υπέρυθρες λυχνίες στραμμένες στο κουτί περιττωμάτων.

Έπειτα τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες με τις γάτες της να κάνουν την ανάγκη τους, και εισήγαγε τις φωτογραφίες σε ένα σύστημα μηχανικής μάθησης, ώστε να μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του Teddy και της Luna. Το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί, ήταν να μάθει το μηχάνημα αν οι γάτες ούρησαν ή έκαναν κακά τους. Για αυτό, το μηχάνημα καταγράφει πόσο χρόνο περνούν οι γάτες στο κουτί περιττωμάτων. Στη συνέχεια, το σύστημα μπορεί να στείλει μια πρόβλεψη στον ιδιοκτήτη της γάτας. Με αυτόν τον τρόπο, η Estefannie ήξερε αν οι κενώσεις του Teddy ήταν υγιείς ή αν είχε δυσκοιλιότητα λόγω της συνήθειας του να μασάει πλαστικά.

Η αγάπη για τα ζώα πολλές φορές δεν έχει όρια, και όταν συνδυάζεται με γνώσεις, δημιουργικότητα, αλλά και ταλέντο όπως αυτό της Estefannie, τότε υπάρχουν λύσεις. Να λοιπόν μια εξαιρετική περίπτωση του πώς η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις ακόμη και σε θέματα που αφορούν την υγεία του κατοικίδιου σας. Μπορείτε αν θέλετε, να δείτε περισσότερα βίντεο της Estefannie στο κανάλι της εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Raspberry Pi

Πηγή:

Gizmodo
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!