Γυναίκες που “μεταμορφώθηκαν” στο Photoshop απορρίπτουν τις ρετουσαρισμένες εικόνες τους


Γυναίκες που “μεταμορφώθηκαν” στο Photoshop απορρίπτουν τις ρετουσαρισμένες εικόνες τους

Αν και το Photoshop της Adobe είναι το απόλυτο εργαλείο για την επεξεργασία εικόνων, φαίνεται ότι ο βαθμός που χρησιμοποιείται προκαλεί αρκετές διαφωνίες.

Έχουμε δει μέχρι στιγμής ότι αρκετές εταιρείες (Debenhams, DOVE, Aerie Real) έχουν στρέψει τα βέλη τους εναντίον της υπερβολικής επεξεργασίας των πορτρέτων ανθρώπων, επεξεργασία που προβάλλει λάθος πρότυπα και δημιουργεί εσφαλμένη εντύπωση για το τι είναι ωραίο.

Η ιστοσελίδα BuzzFeed έκανε ένα πείραμα κατά το οποίο φωτογράφισε γυναίκες, των οποίων τα πορτρέτα δέχτηκαν επεξεργασία στο Photoshop σαν να επρόκειτο να μπουν σε εξώφυλλο περιοδικού και στη συνέχεια τους ζήτησε να πουν την γνώμη τους σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.

Και οι τέσσερις γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα είχαν σοβαρές ενστάσεις για τις τελικές εικόνες και την ποσότητα επεξεργασίας που δέχτηκαν τα πορτρέτα τους. Η αφαίρεση φακίδων, ελιών, το ψηφιακό αδυνάτισμα, η πλαστική επιδερμίδα είναι κάτι που δεν τους άρεσε αφού οι περισσότερες θεωρούν ότι το αποτέλεσμα αλλοιώνει την πραγματικότητα κατά πολύ.
Εσείς τι λέτε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Adobe Photoshop Retouching

Πηγή:

BuzzFeed
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!