Workshop με τον Denis Darzacq 22-25 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη


Workshop με τον Denis Darzacq 22-25 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη

Το αξιοσημείωτο στο συγκεκριμένο Workshop είναι ότι αν και διαρκεί τέσσερις ημέρες, η τιμή του είναι μόλις στα 80 ευρώ (αν κλείσετε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2016). Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Workshop με τον Denis Darzacq
22-25 Ιανουαρίου 2016

Συνδιοργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Tor Hotel Group

O Denis Darzacq, ο φωτογράφος των σειρών “Casques de Thouars” (Ηelmets) και “Act” που παρουσιάζονται στην έκθεση «Faces: To πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο στις 22, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου με θέμα “Open your mind/eyes” στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν περισσότερο στο έργο τους. Θα είναι θεωρητικό και πρακτικό, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν στην πόλη μαζί με το φωτογράφο και να αντιμετωπίσουν και μέσα από άλλες οπτικές τη δική τους δουλειά.

Ο Denis Darzacq (γ.1961, Γαλλία), αποφοίτησε από το National School of Decorative Arts το 1986 (ENSAD). Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος ακολουθώντας τη γαλλική ροκ σκηνή, ενώ στη συνέχεια φωτογράφιζε στιγμιότυπα σε διάφορες ταινίες μυθοπλασίας. Από το 1989, συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα “Libération”, αλλά και γενικότερα με τον εθνικό Τύπο της Γαλλίας. Το 1997 έγινε μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου “VU”. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται συστηματικά και με τη σκηνοθετημένη φωτογραφία θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί με μεγαλύτερη οξυδέρκεια να φέρει στο προσκήνιο κοινωνικά ζητήματα. Από το 2003 το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του περιστρέφεται γύρω από την έννοια της «ανατροπής» [disruption], ώστε ο τρόπος που σκηνοθετούνται οι φωτογραφιζόμενοι να αντιπαραβάλλεται με αυτό που θεωρείται ως τάξη.
Εργασίες του έχουν εκδοθεί στις μονογραφίες: La Chute, εκδ. Filigranes, Act εκδ. Actes Sud, Hyper, εκδ.Filigranes, Bobigny centre ville, με την Marie Desplechin, εκδ. Actes Sud, Le ciel etoile au dessus de ma tete, εκδ. Janvier Leo Scheer, A 14 km d’ Auxerre, εκδ. Atlantica- Seguier, Denis Darzacq, εκδ. Αctes Sud.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του επισκεφθείτε:
www.denis-darzacq.com
Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: www.thmphoto.gr

Πρακτικές πληροφορίες

– Ομάδα: 8 ατόμων (θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας)
– Χρονική διάρκεια: Παρασκευή 22.01: 17.00-21.00, Σάββατο 23.01: 12.00-20.00, Κυριακή 24.01: 12.00-20.00, Δευτέρα 25.01:17.00-21.00. [Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις στις ώρες, σύμφωνα και με τις ανάγκες της ομάδας]
– Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Α’ Προβλήτα, Λιμάνι)
– Παρουσία: Το εργαστήριο βασίζεται στη συμμετοχή της ομάδας, οπότε η παρουσία των συμμετεχόντων και τις 4 ημέρες είναι απαραίτητη.
– Κόστος συμμετοχής: 100€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
[80€ εάν δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 07/01/2016] ηλεκτρονικά στο adm.thmp@culture.gr
Προκαταβολή: 50% του ποσού μέχρι τις 07/01/2016 (πληροφορίες θα δοθούν με το email συμμετοχής)
– Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
– Αποστολή σύντομου βιογραφικού μαζί με το e-mail συμμετοχής (η αποστολή portfolio δεν είναι απαραίτητη)
– Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του εργαστηρίου από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!