World Press Photo: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Digital Storytelling Contest 2017


World Press Photo: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Digital Storytelling Contest 2017

Παράλληλα με τους νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού του World Press Photo ανακοινώθηκαν και οι νικητές του Digital Storytelling Contest 2017.

Πρόκειται για την 7η χρονιά διοργάνωσης του διαγωνισμού.

Στις 4 κατηγορίες αναδείχτηκαν 12 νικητές, οι οποίοι επιλέχτηκαν ανάμεσα από 282 παραγωγές: 135 στη κατηγορία Short Form, 54 στη κατηγορία Long Form, 62 στη κατηγορία Immersive Storytelling και 31 στη κατηγορία Innovative Storytelling.

Στη κατηγορία Short Form επιλέχτηκε το film Claressa του Zackary Canepari.

Περιγράφει την ιστορία της πυγμάχου Claressa ‘T-Rex’ Shields, η οποία στα 17 της, το 2012, ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία και η οποία παλεύει να βρει χορηγούς.

Δεύτερη θέση για το film Trapped του Νίκου Πήλου, που αφορά το φράκτη στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων και τους παγιδευμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τρίτη θέση για το film How China Is Changing Your Internet του Jonah M. Kessel για το πως η Κίνα αλλάζει τα δεδομένα στο internet.

Στη κατηγορία Long Form επιλέχτηκε το film When the Spirit Moves των Justin Maxon και Jared Moossy. Το film περιγράφει τη σχέση της έλλειψης παιδείας των νέων με την αύξηση της εγκληματικότητας στο Chester, στη Πενσιλβανία των Η.Π.Α.

Δεύτερη θέση για το film The Forger της Samantha Stark, το οποίο εξιστορεί την ιστορία του 91χρονου σήμερα Adolfo Kaminsky, ο οποίος έκανε πλαστά χαρτιά για ανθρώπους που έπρεπε να ξεφύγουν από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τρίτη θέση για το film The Convention της Jessica Dimmock, σχετικά με το ετήσιο συνέδριο των τρανσέξουαλ, Esprit Conference, στην Ουάσινγκτον.

Στη κατηγορία Innovative Storytelling νικητής είναι το film A New Age of Walls του Zoeann Murphy. Εξιστορεί τα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους ανθρώπους των σύγχρονων κοινωνιών, σε οκτώ χώρες τριών ηπείρων.

Δεύτερη θέση για το film The WayPoint της The Washington Post, το οποίο περιγράφει τη πορεία των προσφύγων στη Λέσβο.

Τρίτη θέση για το Future Cities του Yvonne Brandwijk, το οποίο μας δείχνει τις πόλεις του μέλλοντος.

Τέλος έχουμε την κατηγορία Immersive Storytelling με την νίκη να πηγαίνει στο film The Dig των The Skin Deep + Murmur, Topaz Adizes, Mike Knowlton, Carla Tramullas, Julia Gorbach, Mark Harris. Το film αναζητά το μέλλον των ανθρώπινων σχέσεων.

Δεύτερη θέση για το The Fine Line: Simone Biles Gymnastics, το οποίο περιγράφει τις προσπάθειες της αθλήτριας Simone Biles.

Τέλος τρίτη θέση για το The Injustice System του Ed Pilkington, σχετικά με την ιστορία της Tyra Patterson και της προσπάθειας της να αποδείξει την αθωότητα της, ενώ είναι στη φυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!