World Press Photo Foundation: Παρουσίασε το πρόγραμμα για το 2017


World Press Photo Foundation: Παρουσίασε το πρόγραμμα για το 2017

Το πρόγραμμα για τους διαγωνισμούς και τις δραστηριότητες του ανακοίνωσε το World Press Photo Foundation.

Ξεκινάμε από τον World Press Photo Contest 2017 που θα ξεκινήσει να δέχεται συμμετοχές την 1η Δεκεμβρίου 2016, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2017. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στο Άμστερνταμ.

Και ο World Press Photo Contest 2017 ξεκινάει να δέχεται συμμετοχές την 1η Δεκεμβρίου 2016, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2017. Οι νικητές και για αυτόν τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στο Άμστερνταμ.

Τα βραβεία των παραπάνω διαγωνισμών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 22 Απριλίου.

Το World Press Photo Festival of Visual Journalism 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 22 Απριλίου στο Άμστερνταμ.

Επιπλέον έχουμε το World Press Photo Live, μία νέα σειρά συζητήσεων που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2017. Στα πλαίσια του κάθε χρόνο θα πραγματοποιούνται 4 εκδηλώσεις με συζητήσεις για σημαντικά θέματα όπως η ελευθερία του τύπου και η κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ.

Ακόμα ένα νέο project είναι το 6×6 Global Talent Program που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2017, στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο Lars Boering και ο οποίος θα αναζητεί έξι νέα ταλέντα από τις έξι ηπείρους του κόσμου, κάθε χρόνο.

Στη τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2017 θα έχουμε το Joop Swart Masterclass 2017, προς τιμή του πρώην Προέδρου του ιδρύματος, το οποίο θα γίνει στο Άμστερνταμ.

Τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουμε ένα νέο διαγωνισμό για δημιουργική φωτογραφία καταγραφής (creative documentary photography), για επαγγελματίες, ο οποίος δεν θα έχει περιορισμούς στην δημιουργία των εικόνων και δεν θα έχει κατηγορίες.

Τέλος την 1 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η νέα online έκδοση “Witness”.

Διαβάστε λεπτομέρειες για τις επερχόμενες δραστηριότητες του World Press Photo εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

World Press Photo

Πηγή:

World Press Photo
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!