Αυτοί είναι οι νικητές του World Press Photo Multimedia Contest 2015


Αυτοί είναι οι νικητές του World Press Photo Multimedia Contest 2015

Το film “The Long Night”, νικητής στην κατηγορία “Long Feature” αναφέρεται στους νέους της Αμερικής που καταλήγουν στην πορνεία (MediaStorm/Tim Matsui/Tim McLaughlin/Carey Wagner/Joe Fuller/Nandi Rose Plunkett/Tim Klimowicz/Shameel Arafin/David Kofahl/Cortney Cleveland/Samia Khan/Brian Storm)

Στην ίδια κατηγορία την δεύτερη θέση πήρε το film “The Fence” του Charles Ommanney, το οποίο περιγράφει τα εμπόδια που υπάρχουν στα σύνορα Η.Π.Α. και Μεξικού και τις μαρτυρίες πολιτών για το θέμα της μετανάστευσης (Andrew Hida/Richard Wolffe & Amy Pereira).

Τρίτο film στην κατηγορία “Long Feature” επιλέχτηκε το “Japan’s Disposable Workers: Net Cafe Refugees” που ασχολείται με τους ανθρώπους στην Ιαπωνία που μένουν σε Internet Cafe μη μπορώντας να νοικιάσουν το δικό τους διαμέρισμα (MediaStorm/Shiho Fukada/Eric Maierson/Arkasha Stevenson/Joe Fuller/Brian Storm).

Στην κατηγορία “Short Feature” το πρώτο βραβείο πήρε το film “Behind the Video of Eric Garner’s Deadly Confrontation With New York Police” του Time, που αφορά την δολοφονία του Eric Garner από αστυνομικούς στην Νέα Υόρκη (Paul Moakley/Ramsey Orta/Raymond Chu/Josh Sanburn/Kira Pollack and Ian Orefice).

Στη δεύτερη θέση το film “Fighting the Ebola Outbreak, Street by Street” των The New York Times (Ben C. Solomon/Richard Tanner).

Τέλος στην τρίτη θέση το film “At the Gates of Europe” του Carlos Spottorno, σχετικά με το μεταναστευτικό κύμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από την Αφρική (Carlos Spottorno/Guillermo Abril/José Bautista / Kansei Sounds).

Τέλος Interactive Documentary για το 2015 επιλέχτηκε το {The And}, ένα ντοκιμαντέρ το οποίο ερευνά την δυναμική των μοντέρνων σχέσεων με αληθινά ζευγάρια (The Skin Deep/Deep Focus/Topaz Adizes).

Στον φετινό World Press Photo Multimedia Contest 2015 πήραν μέρος 352 παραγωγές, 221 Short Features, 73 Long Features και 58 Interactive Documentaries.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!