Αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο, ανάλυσης 365 Gigapixels


Αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο, ανάλυσης 365 Gigapixels

Μία νέα φωτογραφία αποκτά τον τίτλο της μεγαλύτερης φωτογραφίας στον κόσμο, με ανάλυση 365 Gigapixels, 45 Gigapixels περισσότερα από την προηγούμενη φωτογραφία που κατείχε το ρεκόρ.

Διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη φωτογραφία που απεικονίζει κάποια τοποθεσία του πλανήτη μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει δημιουργηθεί απεικονίζει μία τεράστια περιοχή από το βόρειο τμήμα της σελήνης και είναι δημιουργία της NASA.

Η νέα φωτογραφία που σπάει ρεκόρ ανάλυσης, είναι μία πανοραμική εικόνα που απεικονίζει το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης, το Mont Blanc (λευκό βουνό).

Η φωτογραφία είναι δημιουργία μίας ομάδας πέντε ατόμων, με αρχηγό τον Filippo Blengini. Η ομάδα έμεινε για δύο εβδομάδες (στα τέλη του 2014) σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, με την θερμοκρασία να πέφτει μέχρι τους -10°C.

Για την δημιουργία της τελικής εικόνας χρησιμοποιήθηκε μία Canon EOS 70D και ο φακός Canon EF 400mm f/2.8II IS με τον πολλαπλασιαστή Canon Extender 2X III.

Η μηχανή ήταν συνδεδεμένη σε ένα ειδικό ρομποτικό σύστημα της CLAUSS και έβγαλε 70.000 φωτογραφίες προς κάθε κατεύθυνση μέσα σε μία χρονική περίοδο 35 ωρών.

Οι φωτογραφίες που συνολικά είχαν μέγεθος 46 terabytes, χρειάστηκαν 2 μήνες για να ενωθούν και να δώσουν την τελική εικόνα των 365 Gigapixels, η οποία αν τυπωθεί στα 300dpi θα πιάσει το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Η φωτογραφία είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και μπορείτε να περιηγηθείτε στην σελίδα in2white, κάνοντας zoom για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βουνού.

Δείτε το video των παρασκηνίων της φωτογράφισης.