Δείτε σε video για πιο λόγο έχει ξεσηκωθεί η παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα


Δείτε σε video για πιο λόγο έχει ξεσηκωθεί η παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα

Οι φωτογράφοι άγριας ζωής αγαπάνε όλα τα ζώα, ανεξαρτήτως είδους και διαθέτουν μία από τις πιο σημαντικές αρετές για τον άνθρωπο, ΥΠΟΜΟΝΗ.

Δεν είναι τυχαίο ότι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στη φωτογράφιση άγριας ζωής φεύγουν από το σπίτι τους για ημέρες, ίσως και εβδομάδες με σκοπό να βγάλουν μερικά μόλις καρέ, απαθανατίζοντας κάποια από τα ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση.

Βασικό στοιχείο της δράσης των φωτογράφων άγριας ζωής δεν είναι η επιτυχημένη λήψη ενός καρέ ενός άγριου ζώου, αλλά ο σεβασμός στο ίδιο το ζώο και η αποφυγή πράξεων που ίσως βλάψουν την επιβίωση του.

Για αυτό και οι φωτογράφοι άγριας ζωής αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δολώματα για να προσελκύσουν τα άγρια ζώα ή να πλησιάσουν πολύ κοντά στις φωλιές τους, μη θέλοντας να διαταράξουν την ισορροπία των ζώων αυτών. Για παράδειγμα πλησιάζοντας πολύ κοντά σε μία φωλιά για να φωτογραφίσει κάποιος τα μικρά ενός ζώου, μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη της φωλιάς από τα ενήλικα ζώα λόγω φόβου, εγκατάλειψη που φυσικά θα οδηγήσει σε αργό θάνατο τα μωρά.

Η ηθική ενός φωτογράφου φαίνεται από τις πράξεις του.

Ή δεν φαίνεται, όπως στην περίπτωση των “φωτογράφων” στη Σιγκαπούρη που θα δείτε στο video που ακολουθεί. Οι εν λόγω κύριοι φαίνεται να χρησιμοποιούν δολώματα για να προσελκύσουν τους γκριζοκέφαλους ψαραετούς και να τους φωτογραφίσουν, γεγονός από μόνο του απαράδεκτο.
Εκτός όμως αυτού του γεγονότος, όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, οι κύριοι αυτοί χρησιμοποιούν ζωντανά ψάρια, τα οποία γεμίζουν με αέρα ή βάζουν μέσα τους φελιζόλ, με σκοπό να επιπλέουν ώστε να προσελκύσουν τους αετούς πιο εύκολα.

Φυσικά πρόκειται για μία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΠΑΙΣΙΑ πρακτική. Εκτός του ότι είναι βασανισμός για τα ψάρια-δολώματα η τακτική αυτή είναι εν δύναμή επιζήμια ίσως και θανατηφόρα για τον αετό που θα φάει τα ψάρια, ειδικά στη περίπτωση του φελιζόλ. Μάλιστα οι γκριζοκέφαλοι ψαραετοί της Σιγκαπούρης είναι είδος προς εξαφάνιση και υπολογίζεται ότι περίπου 12 με 18 άτομα του είδους έχουν μείνει με δυνατότητα αναπαραγωγής.

Οι εν λόγω κύριοι έχουν ήδη αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα του internet και οι αντιδράσεις είναι μεγάλες.

Nature photographers in Singapore allegedly stuffed fish with …

We have received this video showing a group of nature photographers allegedly using live fish stuffed with Styrofoam bits to bait critically-endangered Grey-headed Fish Eagles.All this, so they can take better photos of the fish eagles.The incident took place on Aug. 16, 2015, at Little Guilin, a park in Bukit Gombak.Story coming up.

Posted by Mothership.sg on Sunday, October 25, 2015

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

mothership
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Στη Σιγκαπούρη πουλάνε τα ίδια τους τα παιδιά σε διάφορους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ανώμαλους, του αετούς θα λυπηθούν;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!