Xiaomi Mi Drone: Αυτό είναι το πρώτο drone της Xiaomi


Xiaomi Mi Drone: Αυτό είναι το πρώτο drone της Xiaomi

Η Κινεζική Xiaomi ανακοίνωσε το πρώτο της drone, το Xiaomi Mi Drone, ένα τετρακόπτερο σε δύο εκδόσεις.

Το Xiaomi Mi Drone διαθέτει κάμερα που μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες και μπαταρία 5.100 mAh με αυτονομία περίπου 27 λεπτών. Βγάζει φωτογραφίες 12.4 megapixels σε Raw αρχείο (έχει αισθητήρα της Sony) και διαθέτει gimbal τριών αξόνων (με διόρθωση 2.000 κινήσεων ανά δευτερόλεπτο). Φυσικά όπως και όλα τα drones πετάει με την βοήθεια GPS.

Το νέο drone έχει χειριστήριο το οποίο φορτίζει μέσω USB και στο οποίο προσαρμόζονται smartphone της εταιρείας (μέχρι και το Mi Max των 6.44″) επιτρέποντας την live προβολή της εικόνας που καταγράφεται στα 720p. Επιπλέον το χειριστήριο διαθέτει και ελεγκτή για τον έλεγχο της γωνίας λήψης της κάμερας και κουμπί λήψης για την κάμερα.

Ανάμεσα στις λειτουργίες που προσφέρει το Xiaomi Mi Drone έχουμε τις λειτουργίες αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης, τη λειτουργία Home Safe για άμεση επιστροφή στο σημείο απογείωσης σε περίπτωση προβλήματος (και κουμπί που πατώντας το επιστρέφει στο σημείο απογείωσης) και τις λειτουργίες follow me, κυκλικής κίνησης γύρω από ένα σημείο και πτήσης σε προγραμματισμένη διαδρομή.

Η ακριβή έκδοση του Xiaomi Mi Drone καταγράφει video στα 4K (με εμβέλεια μέχρι περίπου 3 χιλιόμετρα) και η άλλη Full HD 1080p στα 60 fps (με εμβέλεια ενός χιλιομέτρου). Οι τιμές τους αναμένεται να κυμαίνονται κοντά στα 460 και 380 δολάρια αντίστοιχα, ενώ για τη παραγωγή του Full HD μοντέλου θα χρειαστεί να μαζευτούν πόροι μέσω της ειδικής πλατφόρμας της εταιρείας Home mi (από τις 26 Μαΐου και μετά).

Xiaomi Mi Drone

Xiaomi-Mi-1

Xiaomi-Mi-3

Xiaomi-Mi-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Engadget
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!