Yashica Y35 digiFilm, αυτή είναι η πιο περίεργη compact μηχανή που έχουμε δει


Yashica Y35 digiFilm, αυτή είναι η πιο περίεργη compact μηχανή που έχουμε δει

H Yashica ανακοίνωσε την νέα της φωτογραφική μηχανή, τη Yashica Y35 digiFilm, μία πολύ περίεργη μηχανή.

Η Yashica Y35 digiFilm που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για χρηματοδότηση στη πλατφόρμα KickStarter διαθέτει αισθητήρα 1/3.2-inch CMOS των 14 megapixels και ενσωματωμένο οφθαλμοσκόπιο.

Ο φακός της έχει εστιακό μήκος 35mm και μέγιστο διάφραγμα F/2.8, με ελάχιστη απόσταση εστίασης το 1 μέτρο.

Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σε κάρτα μνήμης SD αλλά το περίεργο είναι ότι η μηχανή παίρνει και καρούλι film το οποίο όμως δεν έχει film. To καρούλι αυτό στην ουσία ρυθμίζει το ISO, το χρώμα και το φίλτρο των φωτογραφιών που θα ληφθούν και έχουμε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από το ISO 1600 High Speed digiFilm για φωτογράφιση γρήγορων αντικειμένων με υψηλό contrast (αντίθεση) και ύπαρξη κόκκου, το ISO 400 Black & White digiFilm, το ISO 200 Ultra Fine digiFilm, και το ISO 200 “6 x 6” για τετράγωνες εικόνες.

 

Ο φωτογράφος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 ταχύτητες κλείστρου 1 δευτ., 1/30 δευτ., 1/60 δευτ., 1/250 δευτ., 1/500 δευτ..

Η νέα μηχανή λειτουργεί με 2 AA μπαραρίες, έχει MicroUSB για σύνδεση στον Η/Υ και υποδοχή για τριπόδι.

Η Yashica Y35 digiFilm κατάφερε ήδη να συγκεντρώσει πάνω απο τα 800.000 δολάρια Χονκ Κόνγκ που ζητούσε για να βγει στην αγορά (περίπου 87.000 ευρώ) και εσείς μπορείτε να την αποκτήσετε από 124 δολάρια (105 ευρώ) από εδώ. Σε αυτή την τιμή αγοράζετε τη μηχανή με το ISO 200 Ultra Fine digiFilm και μία Yashica digiFilm post card.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Τζάμπα τόσος θόρυβος…
    Εγώ δεν βλέπω τίποτε το επαναστατικό και άξιο λόγου, απλά, ένα ακόμα “παιχνίδι”.
    Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί ξοδεύουν χρήμα και εργατοώρες οι εταιρείες σε τέτοια “άχρηστα” πράγματα.

  • #
    1

    Αντί να βγάλει μια καθαρή miirrorles camera κάνει αυτά τα πειράματα. Ωραίο σώμα ωραίος φακός Ε βάλε και έναν αισθητήρα τουλάχιστον 1″ και ταρακουνα την αγορά.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!