H Yongnuo “αντιγράφει” και τον Canon EF 50mm f/1.8 II


H Yongnuo “αντιγράφει” και τον Canon EF 50mm f/1.8 II

Η κινεζική εταιρεία φαίνεται ότι έχει σκοπό να φτιάξει την “δική της” σειρά φακών, βασισμένων πάνω σε μοντέλα της Canon. Έτσι ήδη πωλείται μέσω των Amazon και Ebay ο νέος Yongnuo YN50mm F/1.8, ο οποίος “μοιάζει πάρα πολύ” στον αντίστοιχο φακό της Canon, Canon EF 50mm f/1.8 II.

O Yongnuo YN50mm F/1.8 αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία σε 5 groups. Μπορεί να εστιάσει από τα 45 εκατοστά και δέχεται φίλτρα 52mm. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρουμε είναι ακριβώς ίδια και στον 50άρη της Canon. Η διαφορά είναι ότι ενώ ο Canon πωλείται στην τιμή των 100-120 ευρώ, ο αντίστοιχος Yongnuo θα σας κοστίσει μόλις 66 ευρώ.

Φυσικά περιμένουμε να δούμε αν η Canon θα κινηθεί εναντίον της κινέζικης εταιρείας.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θα τον αγοράζατε ή θα προτιμούσατε τον Canon;

Yongnuo-50mm-f1.8-4

Yongnuo-50mm-f1.8-3

Yongnuo-50mm-f1.8-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PhotoRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Οχι δεν θα τον αγοραζα γιατι φοβαμαι την ποιοτητα του.

  • #
    1

    Καλη λυση για αρχαριους φωτογραφους νομιζω.Ξερουμε αν θα ειναι διαθεσιμος και για nikon μηχανες?

  • #
    1

    Τον έχω παραγγείλει μόλις με 44€. Σε διάφορα άρθρα έχει πάρει καλές κριτικές

  • #
    1

    Σαν κάτοχος συστήματος EOS και μόνο και μόνο με το δέλεαρ της χαμηλής τιμής θα τον αγόραζα για να τον δοκιμάσω. Οιμ κριτικές που παίρνει είναι καλές και φυσικά είναι υποκειμενικό πως βλέπει ο κάθε φωτογράφος τις εικόνες του. Σας θα προτιμούσα μια λύση στα 35mm, ώστε να πλησιάζει τον κλασσικό 50αρη.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!