Η Yongnuo θα λανσάρει prime φακό που “φέρνει” λίγο στον 50άρη f/1.4 της Canon


Η Yongnuo θα λανσάρει prime φακό που “φέρνει” λίγο στον 50άρη f/1.4 της Canon

O φακός της Yongnuo θα έχει μέγιστο διάφραγμα f/1.4 και μοιάζει αρκετά με τον αντίστοιχο φακό της Canon, ενώ θα πρόκειται για τον πρώτο κινεζικό φακό με σύστημα αυτόματης εστίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα της εταιρείας ο φακός αποτελείται από 7 οπτικά στοιχεία σε 6 ομάδες και διάφραγμα 8 λεπίδων. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 45 εκατοστά.
Ο Yongnuo EF 50mm f/1.4 ζυγίζει 239 γραμμάρια και έχει μήκος 5.8 εκατοστά. Η διάμετρος του είναι 75 χιλιοστά και δέχεται φίλτρα 58mm.

Φυσικά η τιμή του αναμένεται να είναι χαμηλότερη από αυτή του Canon (πωλείται στα 350 ευρώ).

Μένει να δούμε την αντίδραση της Canon και αν θα έχουμε κάποια μήνυση.

canon-50mm-f1.4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Yongnuo
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Θα ήθελα πολύ να δω πως θα τα καταφέρουν από πλευράς ποιότητας και τιμών!!!

  • #
    1

    85mm 1.8 next please!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!