Yope: Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες σε ιδιωτικές ομάδες!


Yope: Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες σε ιδιωτικές ομάδες!

Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Yope έχει γίνει αρκετά δημοφιλής και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες σε ιδιωτικές ομάδες.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη νέα γενιά (τη λεγόμενη Generation Z) και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 2,2 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 800.000 καθημερινά ενεργούς χρήστες. Τα στοιχεία αναφέρουν τεράστια αύξηση 30 φορές παραπάνω όσο αφορά τα νούμερα τους τελευταίους έξι μήνες. Η Yope ισχυρίζεται επίσης ότι το 40% των χρηστών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή φωτογραφιών επτά ημέρες μετά την εγκατάστασή της.

Συνδυάζει αρκετά χαρακτηριστικά του Instagram και του WhatsApp, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες σε ιδιωτικές ομάδες χωρίς τον “θόρυβο” των παραδοσιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να δίνει προτεραιότητα σε αλγόριθμους και διαφημίσεις (sponsored ads κλπ), το Yope εστιάζει σε μικρές, κλειστές ομάδες όπου τα μέλη μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και μηνύματα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Κάθε ομάδα λειτουργεί σαν ένα ιδιωτικό άλμπουμ, ορατό μόνο στους προσκεκλημένους χρήστες.

Σύμφωνα με μια αναφορά του TechCrunch, το βασικό πλεονέκτημα που έχει εκτοξεύσει το Yope είναι ακριβώς αυτό που αναφέραμε πιο πάνω, η κοινή χρήση φωτογραφιών και συνομιλιών σε ιδιωτικές ομάδες. Η εφαρμογή προσφέρει έναν ειδικό χώρο για ιδιωτική κοινή χρήση φωτογραφιών κάτι που λείπει από τις κύριες λειτουργίες των πιο γνωστών εφαρμογών όπως WhatsApp, Snapchat και Instagram. Το Yope έχει κερδίσει ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη των νεότερων ανθρώπων (μεταξύ των χρηστών της λεγόμενης Generation Z) προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Yope Bahram Ismailau είπε το εξής:

Το Instagram και το Snapchat έχουν γίνει πλατφόρμες για περιεχόμενο που ελέγχεται (curated). Ενώ οι χρήστες της Generation Z τραβούν πολλές φωτογραφίες, μόνο το 1% από αυτές μοιράζονται. Το Yope είναι πολύ διαφορετικό από το Snapchat και το Instagram καθώς μοιράζεται “αφιλτράριστο περιεχόμενο”.

Οι χρήστες του Yope μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία ή να επιλέξουν μια από τη gallery τους και στη συνέχεια να τη μοιραστούν σε μια ομαδική συνομιλία. Μπορούν να δουν και να αντιδράσουν στις φωτογραφίες των άλλων ενώ συνομιλούν με την ομάδα. Η εφαρμογή ενσωματώνει και τεχνητή νοημοσύνη που προσφέρει μια ειδική λειτουργία που συνδυάζει κοινές εικόνες σε ένα συνεχές κολάζ (παρουσιάζονται στο wall των χρηστών).

Ο Ismailau πρόσθεσε ότι η εταιρεία θέλει να φτάσει τους 50 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες μέχρι το επόμενο έτος. Να αναφέρουμε ότι το Yope είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη από το App store της Apple εδώ και το Google Play εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Android Apps Apps iOS Apps Photo Apps

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.