Zacuto Z-Finder Pro 2.5x (Hands-on)


Zacuto Z-Finder Pro 2.5x (Hands-on)

Z Finder ProΣήμερα σας παρουσιάζουμε το οπτικό εικονοσκόπιο Zacuto Z-Finder Pro 2.5x.  Πρόκειται ίσως, για το κορυφαίο εικονοσκόπιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για λήψη video με DSLR.

Ως γνωστό στη λήψη video με DSLR, η εστίαση γίνεται χειροκίνητα και για να γίνει σωστά πρέπει να μπορούμε να δούμε μέσω της οθόνης της μηχανής σε οποιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες.  Η Zacuto μας προσφέρει ένα επαγγελματικό οπτικό εικονοσκόπιο, με υψηλή ποιότητα κατασκευής.  Προσωπική επιλογή το Zacuto Z-Finder Pro 2.5x (αντίστοιχα μπορείτε να επιλέξετε το 3x), είναι άνετο στο μάτι και επιτρέπει να κολλήσουμε το σώμα της DSLR στο πρόσωπο μας, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα όταν οι λήψεις που θέλουμε να κάνουμε είναι στο χέρι (hand-held).  Στην αρχή ίσως σας δυσκολέψει ελάχιστα στην αφαίρεση του από το ειδικό πλαίσιο που προσαρμόζουμε στην μηχανή αλλά μετά από μερικές προσπάθειες θα το έχετε συνηθίσει (πρέπει να πιέζετε ελαφρά το εικονοσκόπιο στα πλάγια και να το ξεκουμπώσετε πρώτα από κάτω).  Επίσης το σκίαστρο του ματιού έχει μία μικρή δυσκολία στο να περιστραφεί αλλά δεν είναι κάτι που θα σας προβληματίσει, αφού θα το κάνετε μόνο μία φορά (αν χρειαστεί).  Στα θετικά ότι το ειδικό πλαίσιο μπορεί να παραμείνει μόνιμα στη μηχανή (αφού αφαιρέσουμε το εικονοσκόπιο), χωρίς να επηρεάζει την χρήση της μηχανής, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα είδος προστασίας του σώματος από χτυπήματα.

Το Zacuto Z-Finder Pro 2.5x περιλαμβάνει στο κουτί του ειδικό αντι-θαμπωτικό κάλυμμα, καπάκια και για τις δύο μεριές (ένα για τη σκόνη και ένα για να μην περνάει φως και δημιουργήσει πρόβλημα στην οθόνη της μηχανής) και λουράκι για να το κρεμάτε στο λαιμό όταν δεν το χρησιμοποιείται.  Από εκεί και πέρα μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αξεσουάρ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Λεπτομέρειες στην ελληνική αντιπροσωπεία MC MANIOS εδώ.

Ακολουθεί η πρώτη ελληνική hands-on παρουσίαση του Zacuto Z-Finder Pro 2.5x.

Zauto Z-Finder Pro 2.5 Zauto Z-Finder Pro 2.5 Zauto Z-Finder Pro 2.5 Zauto Z-Finder Pro 2.5 Zauto Z-Finder Pro 2.5

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!