Zano, νέο μικροσκοπικό Drone που σε ακολουθεί όπου και αν πας


Zano, νέο μικροσκοπικό Drone που σε ακολουθεί όπου και αν πας

Το Zano είναι ένα νέο ιπτάμενο και μικροσκοπικό Drone, το οποίο με διαστάσεις 6.5 x 6.5 εκατοστά χωράει στην κυριολεξία στην παλάμη σας.

Όπως όλα τα Drones το Zano χρησιμοποιεί GPS για να σταθεροποιείται στον αέρα και διαθέτει αισθητήρες που του επιτρέπουν να αποφεύγει εμπόδια που μπορεί να συναντήσει κατά την κίνηση του. Συνδέεται μέσω WiFi με ένα smartphone (Android ή iOS) και επιτρέπει στον χρήστη του κινώντας το smartphone του μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά να κατευθύνει αντίστοιχα και το drone. Εναλλακτικά ο χρήστης του αν θέλει μπορεί να κατευθύνει το Zano με την βοήθεια εικονικών χειριστηρίων στην οθόνη του smartphone του.

Στην περίπτωση που το Zano απομακρυνθεί πολύ από το smartphone που το ελέγχει ή η μπαταρία του φτάσει σε χαμηλά επίπεδα, τότε γυρίζει αυτόματα στη περιοχή που βρίσκεται το smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένο.
Επιπλέον η λειτουργία “Follow me” επιτρέπει στο Zano να αποθηκεύσει στην μνήμη του την απόσταση που έχει από το smartphone που το ελέγχει και να την διατηρεί μέχρι να του δοθεί διαφορετική εντολή.

Ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά του Zano έχουμε την ύπαρξη ψηφιακού σταθεροποιητή και την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 5 megapixels και HD video. Το Zanon μπορεί να πετάξει από 10 ως 30 λεπτά με άνεμο μέχρι 25 μίλια ανά ώρα.

Το νέο μικροσκοπικό drone αυτή την στιγμή έχει καταφέρει να πάρει χρηματοδότηση από την πλατφόρμα Kickstarter, 4 φορές πάνω από το ποσό το οποίο χρειάζεται για να βγει στην παραγωγή (530.000 λίρες Αγγλίας και ενώ χρειαζόταν μόλις 125.000 λίρες Αγγλίας).
Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λευκό ή μαύρο χρώμα στην τιμή των 170 λιρών Αγγλίας.

zano-2

zano-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Drone Photography drones Zano

Πηγή:

Kickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!