Φωτογραφίζοντας για το ημερολόγιο της Zeiss για το 2015


Φωτογραφίζοντας για το ημερολόγιο της Zeiss για το 2015

Στο Σάλτσμπουργκ ο σπουδαίος φωτογράφος ανέλαβε να φωτογραφίσει τα διάσημα αστέρια της όπερας Cecilia Bartoli και Rolando Villazón, με σκοπό να δημιουργήσει εικόνες που να παραπέμπουν στα έργα των Bellini, Bizet, Mozart, Rossini και Wagner.

Ο Douglas Kirkland είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Αμερικανούς φωτογράφους (γεννήθηκε στον Καναδά) και έγινε διάσημος το 1961 με τις φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε για το περιοδικό Look. Αργότερα εργάστηκε και για το περιοδικό Life.

Μεταξύ άλλων έχει φωτογραφίσει τους Mick Jagger, Sting, Arnold Schwarzenegger, Morgan Freeman, Orson Welles, Andy Warhol, Oliver Stone, Mikhail Baryshnikov, Leonardo DiCaprio, Coco Chanel, Marlene Dietrich, Brigitte Bardot, Judy Garland, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Catherine Deneuve, Michael Jackson, Diana Ross και Charlie Chaplin.

Ο Douglas Kirkland εργάστηκε και στον κινηματογράφο, σε πάνω από 100 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες οι 2001: A Space Odyssey, The Sound of Music, Sophie’s Choice, Out of Africa, The Pirate Movie, Butch Cassidy and the Sundance Kid, Romancing the Stone, Titanic, Saturday Night Fever και Moulin Rouge.

Το ημερολόγιο της Zeiss θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό σε πελάτες της Zeiss.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Zeiss
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!