ZEISS Photography Award 2017: Ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής


ZEISS Photography Award 2017: Ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής

Ο Βέλγος Kevin Faingnaert είναι ο μεγάλος νικητής του Zeiss Photography Award 2017, κερδίζοντας φακούς αξίας 12.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο Kevin κέρδισε τον διαγωνισμό, που είχε θέμα Meaningful Places (Μέρη με σημασία), για τις εικόνες του από την περιοχή των Νησιών Φερόε. Στο project του με τίτλο Føroyar βλέπουμε φωτογραφίες μοναδικών τοπίων και πορτραίτα των κατοίκων.

Το μέλος της κριτικής επιτροπής, η Claire Richardson σχολίασε: “Υπάρχει μια θαυμάσια πληρότητα στις εικόνες του Kevin. Επικά τοπία σε συνδυασμό με τρυφερά πορτρέτα, δεμένα μεταξύ τους με μία χρωματική παλέτα ήπιων τόνων, η οποία σε τραβάει μέσα στο έργο. Τα καθημερινά γεγονότα σε αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες καταγράφονται από τον φακό, από ένα ενορίτη που κάθεται ήσυχα σε μια τοπική εκκλησία μέχρι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αλλά κοιτάξτε προσεκτικά αυτό το άγριο και αφιλόξενο περιβάλλον και θα συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για απλούς ανθρώπους που ζουν σε έκτακτες περιστάσεις, στην κυριολεξία στην άκρη του κόσμου. ”

Zeiss-Photography-Award-2017-4

Zeiss-Photography-Award-2017-3

Zeiss-Photography-Award-2017-2

Zeiss-Photography-Award-2017-1

Zeiss-Photography-Award-2017

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:
Anna Filipova, Μεγάλη Βρετανία
Christopher Roche, Μεγάλη Βρετανία
Sonja Hamad, Γερμανία
Ben Bond Obiri Asamoah, Γκάνα
Frederik Buyckx, Βέλγιο
Nicholas White, Μεγάλη Βρετανία
Fabian Muir, Αυστραλία
Nicky Newman, Νότια Αφρική
Mario Adario, Ιταλία

Η επιλογή του μεγάλου νικητή έγινε μέσα από 30.000 εικόνες, 4677 φωτογράφων από 130 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

ZEISS
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!