ZENIT M: Η νέα rangefinder από τη Ρωσία φτιάχνετε στη Γερμανία από τη Leica

Ποιος να το περίμενε πριν από χρόνια ότι η Leica θα συνεργαζόταν με την πασίγνωστη στη χώρα μας και όχι μόνο ZENIT.
Στο πλαίσιο της Photokina 2018 παρουσιάστηκε η ZENIT M, η νέα rangefinder στα 24 megapixels με Full Frame αισθητήρα, η οποία δέχεται φακούς της Leica και η οποία είναι στην ουσία μία ρωσική Leica Typ 240.
Στο πίσω μέρος έχουμε γραμμένα την πρόταση “DESIGNED IN KRASNOGORSK” και το Russia, ενώ μπροστά είναι χαραγμένο το ZENIT M.
H συναρμολόγηση της μηχανής γίνεται στη Γερμανία και στο εργοστάσιο της Leica και όπως και οι μηχανές της Leica έχει χαραγμένο το σειριακό της αριθμό στο hot-shoe.
Η νέα ZENIT M θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο ή ασημί χρώμα, με τιμή 4000 με 5000 ευρώ, μαζί με τον Zenitar 35mm F1.0.