Zoom in – Zoom out: Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του νηπιαγωγείου «Καραμέλα»


Zoom in – Zoom out: Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του νηπιαγωγείου «Καραμέλα»

Μία πολύ σημαντική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στην Κυψέλη και τη Blank Wall Gallery, με τίτλο Zoom in – Zoom out.

Στη συγκεκριμένη Έκθεση Φωτογραφίας συμμετέχουν 18 μικροί φωτογράφοι, όλοι μαθητές του νηπιαγωγείου «Καραμέλα».

Έκθεση φωτογραφίας
Zoom in – Zoom out
Των μαθητών του νηπιαγωγείου «Καραμέλα»

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 20:00

Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12 Κυψέλη [p]211.4052.138 [m]694.3868.124 www.blankwallgallery.com

Η Blank Wall Gallery, με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νηπιαγωγείου «Καραμέλα» για να παρουσιάσει μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις φωτογραφίες τους και να ζήσουν την εμπειρία της δημιουργίας μίας έκθεσης από την αρχή μέχρι το τέλος με δικά τους έργα, που προέκυψαν μετά από τη στενή συνεργασία του φωτογράφου Μάρκου Δολόπικου με τα παιδιά.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει επιλεγμένα έργα των παιδιών και χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

– Το αντικείμενο και η θέση του
– Το σχολείο και οι λεπτομέρειες του χώρου
– Οι άνθρωποι του σχολείου και οι πολλαπλοί ρόλοι τους
– Ο χώρος έξω από το σχολείο και οι λεπτομέρειες του

Η αφορμή δόθηκε από την επεξεργασία του βιβλίου «Ζουμ» των εκδόσεων Ωκεανίδα. Η εικονογράφηση του βιβλίου επέτρεψε στα παιδιά να αυξομειώνουν την οπτική τους αντίληψη παίζοντας από το μέρος στο όλον και αντίστροφα. Από τη λεπτομέρεια στη μεγάλη εικόνα και από τη μεγάλη εικόνα στη λεπτομέρειά της. Τα παιδιά έπαιξαν επίσης με τη γεωμετρία του χώρου και φωτογράφησαν το χώρο του σχολείου, τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό και τα αντικείμενά του.

Είναι γνωστό ότι κάθε αντικείμενο που υπάρχει στο χώρο διαθέτει πραγματικές διαστάσεις οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με τη θέση που παίρνει ο παρατηρητής. Παρατηρητής και αντικείμενο ξεκινούν έναν «ανοιχτό» διάλογο με την επιθυμία του παρατηρητή να αιχμαλωτίσει τη σχέση του με το αντικείμενο. Αυτές τις αλλαγές θέασης του αντικειμένου θέλησαν να αποτυπώσουν τα παιδιά δημιουργώντας παιχνίδια οπτικής. Ο φωτογραφικός φακός υπήρξε το όχημα για να μεταφερθεί και να αποτυπωθεί στο φωτογραφικό χαρτί η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ παρατηρητή και αντικειμένου.

Την έκθεση επιμελήθηκαν τα παιδιά-δημιουργοί του Νηπιαγωγείου «Καραμέλα» και ο φωτογράφος κύριος Μάρκος Δολόπικος (καλλιτεχνικός διευθυντής της Blank Wall Gallery) με τη στενή συνεργασία της παιδαγωγού Κυριακής Πανάγου και με την αρωγή της διευθύντριας του Σχολείου Αθηνάς Κλάδη.

Στο χώρο της γκαλερί θα βρίσκεται ο συνθέτης και επαγγελματίας μουσικός κύριος Νίκος Κουλούρης με το σαξόφωνό του για να δώσει μία μουσική νότα στην εκδήλωση.

Η παρουσία σας στην έκθεση θα ήταν μία ενθάρρυνση για τους 18 μικρούς φωτογράφους να συνεχίσουν τη διαδρομή τους σε αυτό που ξεκίνησαν σε μία τόσο μικρή ηλικία.

Ο Αναστάσης, η Αριάδνη, η Βάλια, η Βάνα, η Βασιλική, η Δανάη, ο Έκτορας, η Ζαχαρούλα, η Ίριδα, η Ίρις, η Λετίσια, η Λυδία, η Μαίρη, η Μάρθα, ο Πάνος, ο Πέτρος, η Σαμουέλα και η Υακίνθη θα σας περιμένουν.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:
www.blankwallgallery.com
info@blankwallgallery.com
[p]+30.211.4052.138
[m]+30.694.3868.124

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Καραμέλα
[p]+30.210.2581.204
e-mail: caramela.ath@gmail.com
Blog: http://caramelakids.blogspot.gr

Photo-2

Photo-3

Photo-4

Photo-5

Photo-6

Photo-7

Photo-8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!