Asia Without Borders Photo Competition 2013


Asia Without Borders Photo Competition 2013

Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας φωτογραφίας, όπως οι Michael Yamashita, Michael Freeman και Steve McCurry, έχουν κοσμήσει με την παρουσία τους το διαγωνισμό στο παρελθόν. Είναι ένα μεγάλο φωτογραφικό γεγονός όχι μόνο για την Ασία αλλά για την παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα.

Φέτος, το μεγάλο βραβείο θα κερδίσει όποιος/α μπορέσει να αποθανατίσει με τον πιο “δυνατό” τρόπο το πνεύμα της Ασίας, σε μία από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού:
-Άνθρωποι της Ασίας (People of Asia)
-Άγρια ζωή στην Ασία (Wildlife of Asia)
-Εικόνες της Ασίας (Icons of Asia)
Υπάρχει και μία τέταρτη κατηγορία (Youth category), η οποία απευθύνεται σε νέους μέχρι 21 ετών και σε αυτή περιλαμβάνονται όλες οι παραπάνω κατηγορίες.

Ο διαγωνισμός, όπως άλλωστε φαίνεται και από το όνομα του, απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό. Αν είστε συνδρομητές του περιοδικού Asian Geographic, μπορείτε να υποβάλλετε 3 φωτογραφίες σας δωρεάν. Για κάθε επιπλέον συμμετοχή, θα χρειαστεί να καταβάλλετε 10 δολάρια. Η χρέωση αυτή ισχύει και για όσες φωτογραφίες υποβάλλουν οι μη συνδρομητές του περιοδικού, ενώ για τους/τις νέους/νέες που συμμετέχουν στην κατηγορία Youth category η χρέωση είναι 5 δολάρια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού εδώ και να υποβάλλετε τη συμμετοχή σας εδώ. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους όρους του διαγωνισμού, καθώς πέρσι οι 2 από τους 4 αρχικούς νικητές αποκλείστηκαν επειδή οι φωτογραφίες τους είχαν ήδη διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Μία από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι ότι οι κριτές αποφασίζουν για τους νικητές παρουσία κοινού. Η τελική αυτή φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Screening room στη Σιγκαπούρη και η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους. Αν θέλετε να ζήσετε από κοντά την αγωνία και την έξαψη της απονομής κάντε την κράτηση σας σήμερα κιόλας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Εναλλακτικά, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία μέσω live streaming.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρηματικά ποσά αλλά και μηχανές DSLR που προσφέρει ο μεγάλος χορηγός του διαγωνισμού, η εταιρία Canon. Ο/Η μεγάλος/η νικητής/νικήτρια κερδίζει 5.000 δολάρια και μια κρουαζιέρα για δύο στο Μπαλί, ενώ οι νικητές/νικήτριες των επιμέρους κατηγοριών κερδίζουν από μια Canon 60D κι ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Βιεντιάνε, την πρωτεύουσα του Λάος, με αναχώρηση από Σιγκαπούρη.

Οι νικητές του Asia Without Borders Photo Competition 2012:

Grand Prize Winner – Chan Kwok Hung, Hong Kong

Asia without borders 2012 Chan Kwok Hung, Hong Kong

Κατηγορία Our Natural World – Hansa Tangmanpoowadol, Thailand

Asia without borders  Hansa Tangmanpoowadol, Thailand

Κατηγορία Culture & Symbols of Asia – Sahil Lodha, United Kingdom

Asia without borders  Sahil Lodha, United Kingdom

Κατηγορία Underwater Life – Lee Chin Yong, Singapore

Asia without borders  Lee Chin Yong, Singapore

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!