Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των Instax μηχανών της Fujifilm μέσα στο 2015


Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των Instax μηχανών της Fujifilm μέσα στο 2015

Ναι, καλά ακούσατε, οι Instax μηχανές της Fujifilm πουλάνε σαν τρελές και το οικονομικό έτος που μας πέρασε και έκλεισε για την ιαπωνική εταιρεία πριν λίγες ημέρες, πουλήθηκαν πέντε εκατομμύρια μηχανές.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι η εταιρεία πούλησε σχεδόν τον τετραπλάσιο αριθμό instant μηχανών, δηλαδή μηχανών με film, από τις ψηφιακές μηχανές που για 2015 ήταν 1.4 εκατομμύρια μονάδες.

Fujifilm Instax Wide 300

Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο τρελά αν θυμηθούμε ότι η Fujifilm από το 1998 μέχρι το 2002 είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο instax μηχανές, ενώ το 2004 οι πωλήσεις είχαν πέσει στις μόλις 100.000 μονάδες, αναγκάζοντας την εταιρεία να σκέφτεται ακόμα και την παύση της παραγωγής τους.

Grape

Για φέτος η Fujifilm αναμένει να πουλήσει 6.4 εκατομμύρια μονάδες, ενώ πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι instant μηχανές θέλουν film για να λειτουργήσουν κάτι που αποφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα στην εταιρεία (το 2015 best seller των φωτογραφικών στην Amazon ήταν το INSTAX Mini film).

Fujifilm Instax Mini 70

Fujifilm Instax Mini 70

Η δημοτικότητα των μηχανών της Fujifilm είναι μεγάλη σε όλο τον κόσμο με τις Η.Π.Α. και την Ασία να μοιράζονται από 30% των πωλήσεων και την Ευρώπη να έχει το 15%.

Εσείς έχετε ή σκέφτεστε να αγοράσετε μία instax μηχανή της Fujifilm και αν ναι, ποια;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!