Nikon Capture NX-D, δοκιμαστική έκδοση του νέου φωτογραφικού λογισμικού της Nikon


Nikon Capture NX-D, δοκιμαστική έκδοση του νέου φωτογραφικού λογισμικού της Nikon

Η Nikon ανακοίνωσε την δοκιμαστική έκδοση (beta) του νέου λογισμικού της Nikon Capture NX-D, διαθέσιμη για Windows.

Το νέο Nikon Capture NX-D, είναι η πρώτη έκδοση του δημοφιλούς RAW converter της ιαπωνικής εταιρείας, από την στιγμή της εξαγοράς της Nik Software που το έφτιαχνε από την Google το 2012.

Η δοκιμαστική έκδοση του Nikon Capture NX-D, η οποία θα αντικαταστήσει το Capture NX 2, έχει ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας για την επεξεργασία RAW, NRW και JPEG αρχείων που προέρχονται από Nikon φωτογραφικές μηχανές, DSLRs, mirrorless και compact. Επιπλέον το Nikon Capture NX-D προσφέρει δυνατότητα επεξεργασίας πολλών αρχείων με μία εντολή (batch image processing), δυνατότητα παραμετροποίησης του περιβάλλοντος εργασίας με παλέτες εργαλείων (palettes) που μπορούν να τοποθετηθούν όπως θέλουμε (ακόμα και σε δεύτερη οθόνη) και φυσικά δυνατότητα ρύθμισης της έκθεσης, της ισορροπίας λευκού, της φωτεινότητας, της αντίθεσης αλλά και άλλων παραμέτρων των RAW αρχείων.

Το Nikon Capture NX 2 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις από την ιαπωνική εταιρεία για όσο διάστημα το νέο Nikon Capture NX-D παρέχεται σε έκδοση beta. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του Nikon Capture NX-D, η υποστήριξη του Nikon Capture NX 2 θα σταματήσει.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε την beta έκδοση του νέου Nikon Capture NX-D εντελώς δωρεάν (μέχρι την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης) εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!