Η Nikon ανακοινώνει νέο πρόβλημα για τις Nikon D750


Η Nikon ανακοινώνει νέο πρόβλημα για τις Nikon D750

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, μερικές μηχανές που παρήχθησαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2014 έχουν προβληματικό κλείστρο, το οποίο μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να βγάζει σκιά σε μερικές εικόνες.

Η Nikon δίνει μία λίστα με τους σειριακούς αριθμούς των μηχανών που επηρεάζονται, την οποία μπορείτε να ελέγξετε εδώ.

Σε περίπτωση που η μηχανή σας έχει σειριακό αριθμό που αναφέρεται στην λίστα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Nikon στην Ελλάδα για να διορθωθεί χωρίς χρέωση.

Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε Nikon D750, μετά το πρόβλημα της αφύσικης αντανάκλασης που δημιουργούνταν σε μερικές μηχανές του ίδιου μοντέλου.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Nikon συνεχίζει να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή των μηχανών της ή στο QC, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι και πριν 2 χρόνια περίπου είχαμε τα σοβαρά προβλήματα με την Nikon D600.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:
Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D750: ενημέρωση για πιθανή σκίαση των φωτογραφιών λόγω του κλείστρου.
Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε την Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Παρατηρήσαμε ότι τα κλείστρα σε ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR D750 της Nikon που κατασκευάστηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014, δεν λειτουργούν κανονικά με αποτέλεσμα να σκιάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ένα μέρος των φωτογραφιών. Αποφασίσαμε να λάβουμε τα παρακάτω μέτρα για την επίλυση αυτού του θέματος.
Λυπούμαστε ειλικρινά για την τυχόν ταλαιπωρία που έχει προκύψει από αυτό το θέμα.

Εντοπισμός προϊόντων που επηρεάζονται από αυτό το θέμα
Για να ελέγξετε εάν η φωτογραφική μηχανή που διαθέτετε επηρεάζεται από το εν λόγω πρόβλημα, κάντε κλικ στην επιλογή Σειριακοί αριθμοί προϊόντων που επηρεάζονται παρακάτω και εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό της D750 όπως θα σας ζητηθεί. Θα ελεγχθεί εάν ο σειριακός αριθμός της φωτογραφικής μηχανής σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς των προϊόντων που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Εάν η φωτογραφική σας μηχανή είναι μία από τις φωτογραφικές μηχανές που επηρεάζονται, θα εμφανιστούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήματος για επισκευή. Εάν η φωτογραφική μηχανή σας δεν επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα, μην ανησυχείτε καθώς δεν απαιτείται επισκευή και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή σας χωρίς να σας απασχολήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Nikon D750
Ο σειριακός αριθμός της φωτογραφικής μηχανής είναι ο επταψήφιος αριθμός που φαίνεται μέσα σε κόκκινο πλαίσιο στην παραπάνω εικόνα.

Ανάλυση
Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο κέντρο service της Nikon εάν διαθέτετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR Nikon D750 που επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα. Θα κρατήσουν τη φωτογραφική μηχανή σας και θα εξετάσουν και θα διορθώσουν το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής δωρεάν ακόμη κι αν έχει λήξει η εγγύησή της.

Αίτημα επισκευής
Απευθύνετε τα ερωτήματά σας σχετικά με αυτό το θέμα στο πλησιέστερο Κέντρο Service της Nikon.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως σας έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα.

Η Nikon θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Και πάλι, σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D750 Nikon DSLRs

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ | 16 Ιουλίου 2017 στις 21:45

    Καλησπερα, ειμαι ετοιμος να αγορασω μια Νikon D750 (Eχω ηδη μια D700, 2 F5 και μια σειρα φακων AF- 14/50/105/17-35-S/28-70-S/80-200 2,8) Tα αναφερω οχι για επιδειξη αλλα για να γινει κατανοητο το τι ψαχνω. Ηθελα μια full frame και η 750 ειναι ικανοποιητικη και απο τιμη και απο επιδοσεις. Κολλησα με τα αρθρα που διαβασα για τα προβληματα κλειστρου και αισθητηρα. Αφορα προηγουμενα μοντελα που δεν υπαρχουν πλεον στα καταστηματα πωλησης η και τρεχοντα?. Να προχωρησω η να κοιταξω πιο ψηλα π.χ. την 810, αν και την θεωρω υπερβολη για ερασιτεχνη οπως εγω. Ευχαριστω εκ των προτερων καθε βοηθεια θα ειναι πολυτιμη.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!