Ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα της Nikon για την Ελλάδα σχετικά με την Nikon D600


Ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα της Nikon για την Ελλάδα σχετικά με την Nikon D600

Λίγες ώρες μετά το άρθρο μας για την Nikon D600, τις μηνύσεις εναντίον της Nikon και την αλλαγή πολιτικής της ιαπωνικής εταιρείας και η ιστοσελίδα της εταιρείας στην Ελλάδα δημοσιεύει νέα οδηγία προς τους Έλληνες κατόχους της μηχανής.

Η δημοσίευση έχει ως ημερομηνία πιο πρόσφατης ενημέρωσης τη σημερινή και αναφέρει:

Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D600

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει την εμφάνιση πολλών σημαδιών από κόκκους σκόνης στις εικόνες που τραβιούνται με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR Nikon D600. Αυτά τα σημάδια από κόκκους σκόνης αποτελούν αντανάκλαση της εσωτερικής σκόνης που δημιουργείται από τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής, ή είναι τα σωματίδια εξωτερικής σκόνης που εισχωρούν στη φωτογραφική μηχανή, τα οποία, είτε συνδυαστικά είτε διαζευκτικά, προσκολλώνται στο χαμηλοπερατό φίλτρο.

Παρότι είναι αδύνατη η απόλυτη εξάλειψη αυτών των σημαδιών σκόνης εξαιτίας της δομής και της λειτουργίας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR, έχει παρατηρηθεί ότι, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται τα σωματίδια να αντανακλώνται αισθητά στις εικόνες. Γι’ αυτό το λόγο, η Nikon ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ανάλυση
Ως πρώτο βήμα, ακολουθήστε τις οδηγίες στου Εγχειριδίου οδηγιών χρήσης (σελίδες 301-305) σχετικά με τη λειτουργία “Καθαρισμού αισθητήρα εικόνας” και του χειροκίνητου καθαρισμού με ένα φυσητήρα. Εάν αυτά τα μέτρα δεν απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, τότε απευθυνθείτε στο πλησιέστερο Κέντρο Service της Nikon. Αφήστε τη φωτογραφική μηχανή για ενδελεχή έλεγχο και, εάν απαιτηθεί, για επισκευή.

Αίτημα επισκευής
Αποστείλετε αιτήματα σχετικά με αυτό το ζήτημα στο πλησιέστερο Image Κέντρο Service της Nikon.

Ελπίζουμε να συνεχίσετε να επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Για διευκρινήσεις ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το service της ελληνικής αντιπροσωπείας της Nikon:
Διεύθυνση: Χαρίτων 33, 175 64, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα
τηλ: (+30) 210 9410669
fax: (+30) 210 9410206
e-mail: service@damkalidis.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon nikon d600 Nikon DSLRs

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Το παρακάτω μήνυμα εστάλη στο εδώ service της Nikon. Περιμένω την αντίδραση τους.

    Είχα την ατυχή έμπνευση προ 10μήνου να αγοράσω το προβληματικό αυτό μοντέλο της εταιρείας σας από το οποίο ομολογώ δεν θα είχα σοβαρά παράπονα αν δεν παρουσίαζε το προβλημα του λερωμένου διαρκώς αισθητήρα.
    Η αντιπροσωπεία σας έκανε κοινώς την πάπια ενω βοούσε το internet σχετικά. Ο δε υπαλλήλός σας δεν είχε ακούσει το παραμικρό όταν του δήλωσα ότι θα έπρεπε αν μη τι άλλο να αναλάβετε εσείς το κόστος καθαρισμού.
    Πληρώθηκαν 20 ευρώ απόδειξη με αριθμό 161760 έχασα πολύτιμες ώρες από την εργασία μου. Η μηχανή παρελήφθη την 24.12.2013 και τώρα είναι σε χειρότερη κατάσταση.
    Η ανακοίνωση σας προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα μόνο που θα πρέπει η μηχανή να μεταβεί με δικά σας πλέον έξοδα στο χώρο σας και βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί αυτό για τρίτη φορά στο μέλλον.
    Δεν θα δεχθώ βέβαια επισκευή για ένα θέμα που ευθύνεστε αποκλειστικά εσείς, παρά μόνο αντικατάσταση.
    Η επόμενη επικοινωνία μας θα είναι μέσω του δικηγόρου μου.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!