Αυξήσεις τιμών? Ο εφιάλτης συνεχίζεται…


Αυξήσεις τιμών?  Ο εφιάλτης συνεχίζεται…

Στις Η.Π.Α. μετά τις Leica, Nikon και Sony και η Pentax ανακοίνωσε αυξήσεις στους φακούς της.  Στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νορβηγία κυκλοφορούν έντονες φήμες για αυξήσεις τιμών σε νέα μοντέλα όπως στις Nikon D800 και D4.  Στην Ελλάδα ήδη η Canon προσάρμοσε τις τιμές της προς τα πάνω.  H Nikon ακόμα δεν το έχει κάνει αλλά από συζητήσεις που είχαμε πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο 2012.
Είναι γεγονός ότι οι καταστροφές του 2011 που έπληξαν όλον τον φωτογραφικό κλάδο από άκρη σε άκρη δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις τελικές τιμές των φωτογραφικών προϊόντων το 2012.  Για παράδειγμα η Nikon ανακοίνωσε τρομερά μεγάλες ζημίες, όπως και η Sony.  Δίπλα στις απώλειες ανθρώπινων ζωών και στην καταστροφή των εργοστασίων βάλτε και τις απώλειες πωλήσεων λόγω μη δυνατότητας παραγωγής για πάνω από 2-3 μήνες και θα δείτε ότι στο άμεσο μέλλον οι αυξήσεις θα γίνουν ο κανόνας.
Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και σε συνδυασμό με την κρίση και την χαμηλή κατανάλωση θα κάνει αρκετά πιο ακριβή την ενασχόληση με την φωτογραφία!

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούμε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!