Οι Η.Π.Α. χρησιμοποιούσαν κατασκοπευτικό φακό 100 ιντσών, με εστιακό μήκος 2540mm!


Οι Η.Π.Α. χρησιμοποιούσαν κατασκοπευτικό φακό 100 ιντσών, με εστιακό μήκος 2540mm!

Στην περίοδο του ψυχρού πολέμου Η.Π.Α και Ε.Σ.Σ.Δ. είχαν μία και μόνη αποστολή:  να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για τον μεγάλο τους αντίπαλο.  Για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα.  Ο στρατός των Η.Π.Α. μάλιστα είχε στην κατοχή του ένα φακό 100 ιντσών με εστιακό μήκος 2540mm που κατέγραφε το υπέρυθρο φάσμα του φωτός.   Η μηχανή που λειτουργούσε με τον φακό έβγαζε φωτογραφίες σε φιλμ μεγάλου φορμά 4×5, πράγμα που μετέτρεπε το εστιακό μήκος του φακού  σε 760mm.  Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του συνόλου, μηχανής-φακού, ήθελε την παρουσία δύο ατόμων!  Παρακολουθήστε το παρακάτω video!
[myyoutubeplaylist 8Qr6R-Qv0mA]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!