Διέρρευσαν 4.6 εκατομμύρια usernames και τηλεφωνικοί αριθμοί από την εφαρμογή Snapchat


Διέρρευσαν 4.6 εκατομμύρια usernames και τηλεφωνικοί αριθμοί από την εφαρμογή Snapchat

Μεγάλη διαρροή usernames και τηλεφωνικών αριθμών των χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής Snapchat ήταν το αποτέλεσμα της αδιαφορίας των υπευθύνων της εφαρμογής να ασχοληθούν με κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Αύγουστο όταν ανακαλύφθηκε το κενό ασφαλείας από την ομάδα Gibson Security και ενημερωθήκαν οι υπεύθυνοι της εφαρμογής σχετικά, χωρίς όμως να προβούν σε άμεσες ενέργειες να το διορθώσουν.
Τώρα άγνωστοι δημιούργησαν μία ιστοσελίδα, την SnapchatDB, στην οποία ανέβασαν μία βάση δεδομένων με τα usernames και τα κινητά τηλέφωνα 4.6 εκατομμυρίων χρηστών, τα οποία κατάφεραν να υποκλέψουν από τις βάσεις δεδομένων της εφαρμογής. Στην πραγματικότητα από κάθε κινητό τηλέφωνο λείπουν τα δύο τελευταία ψηφία και η όλη κίνηση έγινε με σκοπό να αναγκαστούν οι υπεύθυνοι της εφαρμογής να ασχοληθούν με το θέμα.
Αν και η διαρροή αφορά τα στοιχεία χρηστών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, οι προγραμματιστές Robbie Trencheny και Will Smeindlein δημιούργησαν ένα onile εργαλείο, το οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να ελέγξει αν ο λογαριασμός του έχει εκτεθεί. Δεν έχετε παρά να βάλετε το username σας στο κατάλληλο πεδίο εδώ.
Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας έχει εκτεθεί μην πανικοβάλλεστε. Διαγράψτε τον λογαριασμό σας από εδώ (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας θα αφαιρεθεί από την βάση δεδομένων που διέρρευσε).

Η εφαρμογή Snapchat, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας με τους φίλους μας για όσο χρονικό διάστημα θέλουμε εμείς. Για παράδειγμα μπορούμε να μοιραστούμε μία φωτογραφία με ένα φίλο και να θέσουμε ως χρονικό όριο για το οποίο μπορεί ο φίλος μας να βλέπει την φωτογραφία αυτή τα 10 δευτερόλεπτα.
Όλα αυτά έγιναν ενώ η εφαρμογή Snapchat κέρδιζε όλο και περισσότερους χρήστες, φτάνοντας στο σημείο να απορρίψει πρόταση εξαγοράς της από τo Facebook αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Snapchat leak

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Engadget
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!