Το 90% του διαδικτυακού περιεχομένου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη έως το 2025!

Η συγγραφέας Nina Shick, εκτιμά ότι το 90% του διαδικτυακού περιεχομένου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το 2025.
Η ραγδαία εξάπλωση και εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), οδηγεί ορισμένους ανθρώπους σε εκτιμήσεις που προκαλούν τρόμο. Η συγγραφέας Nina Shick, σε μια πρόσφατη συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), όπως το DALL-E και το ChatGPT του Open AI, θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το ψηφιακό περιεχόμενο τα επόμενα τρία χρόνια. Αναφέρει το εξής:
Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσουμε έως και το 90% του διαδικτυακού περιεχομένου να παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη, έως το 2025. Αυτή η τεχνολογία παρουσιάζει εκθετική άνοδο. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού περιεχομένου, πρόκειται να αρχίσει να παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Βλέπετε τι γίνεται με το ChatGPT. Υπάρχει μια πληθώρα από νέες πλατφόρμες και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που έρχονται σύντομα.
Η Shick ισχυρίζεται ότι αυτό που μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, ουσιαστικά είναι να δημιουργήσει νέα πράγματα που μέχρι στιγμής θα θεωρούνταν μοναδικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη ή τη δημιουργικότητα. Και συνεχίζει, λέγοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο σε όλα τα ψηφιακά μέσα όπως κείμενο, βίντεο, ήχος αλλά και εικόνες. Πιστεύει επίσης ότι ο χώρος ή το μέσο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, θα αλλάξει γρήγορα μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ο ρυθμός της εξέλιξης είναι τόσο απίστευτος, που αυτά τα εργαλεία που μας σοκάρουν και μας προκαλούν φόβο στις αρχές του 2023, θα φαίνονται αρκετά περίεργα μέχρι το τέλος του έτους, επειδή οι δυνατότητες θα αυξηθούν απότομα.
Το ChatGPT για παράδειγμα, έχει πραγματικά αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κόσμου με έναν εξαιρετικά συναρπαστικό τρόπο, αλλά νομίζω ότι σε λίγους μήνες, το ChatGPT θα θεωρείται απλώς ένα εργαλείο που τροφοδοτείται από αυτή τη νέα μορφή τεχνητής νοημοσύνης, γνωστής ως τεχνητή νοημοσύνη παραγωγής περιεχομένου.
Εμείς υπενθυμίζουμε πάντως και τα “κακώς κείμενα” της τεχνητής νοημοσύνης, που από ότι φαίνεται προκύπτουν συνεχώς, όπως η περίπτωση του Midjourney. Ο ιδρυτής του, παραδέχτηκε ότι το λογισμικό χρησιμοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια εικόνες χωρίς συναίνεση. Δείτε για αυτό περισσότερα εδώ. Πρόσφατα είχαμε και την μεγάλη ανησυχία αρκετών χρηστών της Adobe, που διατύπωσαν επιφυλάξεις ότι η εταιρία ενδέχεται να χρησιμοποιεί τις εικόνες τους για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, ο Chief Product Officer της Adobe Scott Belsky, δήλωσε ότι η Adobe δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ δεδομένα πελατών της για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης. Διαβάστε εδώ περισσότερα.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- James Webb: Εντόπισε τον αρχαιότερο γαλαξία που μοιάζει ιδιαίτερα με τον δικό μας!
- Έρευνα: Οι Αμερικανοί δεν ξεγελιούνται εύκολα από AI εικόνες!
- Viltrox: Κυκλοφόρησε ο νέος φακός 35mm f/1.2 LAB!
- Insta360: Έρχεται νέα κάμερα την επόμενη εβδομάδα!
- Κολοσσιαίο καλαμάρι απαθανατίστηκε για πρώτη φορά!
- Το James Webb καταγράφει υπερθέαμα από τις τελευταίες στιγμές ενός άστρου!