Δείτε σε animation την ιστορία τριών πρωτοπόρων της φωτογραφίας


Δείτε σε animation την ιστορία τριών πρωτοπόρων της φωτογραφίας

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Δείτε σε animation την ιστορία τριών πρωτοπόρων της φωτογραφίας and related topics.

Ο Drew Christie ανέλαβε για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο να προβάλλει τη ζωή τριών πρωτοπόρων φωτογράφων σε κινούμενα σχέδια.

Οι τρεις φωτογράφοι την ιστορία των οποίων θα δείτε παρακάτω είναι οι:
Carleton Watkins, ο φωτογράφος ο οποίος ξεκίνησε να φωτογραφίζει το Yosemite το 1861 και του οποίου οι φωτογραφίες ενέπνευσαν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., Abraham Lincoln, να λάβει απόφαση για την προστασία της περιοχής και την δημιουργία του συστήματος των εθνικών πάρκων
Eadweard Muybridge, ο οποίος το 1872 στην προσπάθεια του να καταγράψει την κίνηση ενός αλόγου που καλπάζει και αν σε αυτή την κίνηση υπάρχει κάποια χρονική στιγμή που το άλογο δεν ακουμπάει καθόλου στο έδαφος δημιούργησε μία σειρά φωτογραφιών τραβηγμένες με υψηλή ταχύτητα. Η μελέτη αυτή ονομάστηκε Sallie Gardner at a Gallop ή The Horse in Motion και μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πρόγονος της Time Lapse φωτογραφίας
– ο Henry Fox Talbot, ένας από τους πρωτοπόρους της εφεύρεσης της φωτογραφικής διαδικασίας, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο πατέρας της φωτογραφίας και ήταν ο πρώτος που φωτογράφισε χρησιμοποιώντας τη διαδικασία αποτύπωσης μίας εικόνας σε αρνητικό αλλά και ο πρώτος που δημιούργησε ένα βιβλίο που περιείχε φωτογραφίες, το “The Pencil of Nature”.

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.