Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας από το “A Magazine”


Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας από το “A Magazine”

Πρόκειται για το 2013 International Photography Competition που διοργανώνει το περιοδικό A Magazine, στον οποίο μπορείτε να κερδίσετε ένα “φωτογραφικό σαφάρι” στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το περιβάλλον. Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη περιβάλλον, τι εικόνες έρχονται στο μυαλό σας, ποια αίσθηση σας δίνει αυτή η λέξη; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις με τις φωτογραφίες σας και ταξιδέψτε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα φυσικά τοπία του πλανήτη. Εκεί θα σας περιμένει ο Chris Weston, για ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο-σαφάρι στην άγρια, χειμωνιάτικη ομορφιά του εθνικού πάρκου. Ο Chris Weston, σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό Outdoor Photography, βρίσκεται στη λίστα με τους 40 πιο σημαντικούς φωτογράφους άγριας ζωής για το 2011 και διοργανώνει “φωτογραφικά σαφάρι” σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, από τον Καναδά μέχρι την Ινδία.

Πέρσι ο διαγωνισμός δέχτηκε περίπου 1.500 συμμετοχές και οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν εκτέθηκαν, σε μια ειδική εκδήλωση, στο Courtauld Institute of Art του Λονδίνου. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, ο Τούρκος Deger Erken, δυστυχώς ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή κι έτσι ήταν ο επιλαχών Ούγγρος Zoltán Balogh που πήρε τη θέση του στο ταξίδι. Μπορείτε να διαβάσετε για τη μοναδική εμπειρία του και να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες που δημιούργησε εκεί στο σχετικό άρθρο του περιοδικού.

Μπορείτε να συμμετάσχετε με δύο φωτογραφίες και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Ο/Η νικητής/νικήτρια θα ανακοινωθεί μέσα στο Νοέμβριο και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2014. Μέχρι τότε, μπορείτε να παρακολουθείτε τις καλύτερες συμμετοχές μέσω Facebook εδώ. Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής βρίσκονται εδώ.

Εθνικό Πάρκο Yellowstone, ΗΠΑ

Οι νικητές του 2012:

Κατηγορία Natural World – Deger Erken, Turkey
Υποβρύχια, μάκρο φωτογραφία μαλακών κοραλλιών – Παπούα, Νέα Γουινέα

A magazine 2012 Deger Erken Turkey

Κατηγορία Colour in the Natural World – Sanjay Patil, Mumbai, India
Πορτραίτο γυναίκας στην πόλη Mathura, Ινδία

A magazine 2012 Sanjay Patil  India

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!