Adaptalux, νέο ειδικό σύστημα LED φωτισμού για macro φωτογραφίσεις


Adaptalux, νέο ειδικό σύστημα LED φωτισμού για macro φωτογραφίσεις

Πρόκειται για ένα μικρό studio το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας φωτιστικό περιβάλλον με τον τρόπο που θέλετε και το οποίο προσαρμόζετε εύκολα στο hot shoe της μηχανής σας.

Με στόχο να δώσει στον φωτογράφο μία παραμετροποιήσιμη λύση φωτισμού LED για macro φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις ή φωτογράφιση προϊόντων το Adaptalux αφήνει στην φαντασία του χρήστη πως θα το χρησιμοποιήσει.

Το Adaptalux αποτελείται από τρία κομμάτια, το κεντρικό “Control Pod” που δέχεται τους ειδικούς φωτιστικούς βραχίονες “Lighting Arms” (μέχρι 5 μονάδες) και τα ειδικά αξεσουάρ “Effect Components” με τα οποία μπορεί κάποιος να διαμορφώσει το φως όπως επιθυμεί.
Μέσω του Control Pod και των τριών κουμπιών του μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση του κάθε Lighting Arm ξεχωριστά. Η ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου δίνει αυτονομία περίπου 2.5 ωρών, ενώ υπάρχει και δείκτης για να ειδοποιούμαστε όταν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση της (φορτίζει και μέσω USB) ή έχει εξαντληθεί η ενέργεια της.
Επιπλέον το Control Pod έχει υποδοχή τριποδιού για την χρήση του μακριά από την μηχανή μας.

Οι φωτιστικοί βραχίονες “Lighting Arms”, τεχνολογίας LED, αποδίδουν φως 165 Lumens με CRI 80 και μπορούν να πάρουν το σχήμα που θέλει ο χρήστης. Για αρχή θα είναι διαθέσιμοι σε πέντε χρώματα λευκό, κόκκινο, μπλε, πράσινο και πορτοκαλί.

Τέλος τα ειδικά αξεσουάρ “Effect Components” περιλαμβάνουν diffusers για την διάχυση του φωτός, diffusers που παρέχονται σε 6 διαφορετικά χρώματα.

Επιπλέον έχουμε και το Adaptalux Stage, το οποίο συνδέεται σε οποιοδήποτε από τους βραχίονες και πάνω στο οποίο μπορούμε να βάλουμε ένα μικροαντικείμενο και να το φωτίσουμε από κάτω, το Adaptalux Backdrop Setter με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε το φόντο που θέλουμε για τις εικόνες μας και το Adaptalux Stabiliser για να έχουμε το σύστημα μας σταθερό πάνω σε μία επιφάνεια.

Το Adaptalux έχει ακόμα πολύ δρόμο για να βγει στην αγορά, ξεκινώντας από το επιτυχημένο πέρασμα του από την Kickstarter. Η τιμή του starter pack (1 Control Pod, 2 Lighting Arms -1 λευκό και 1 χρωματιστό-, 1 diffuser και 1 χρωματιστό filter) θα είναι στις 155 λίρες Αγγλίας.

Adaptalux-5

Adaptalux-1

Adaptalux-4

Adaptalux-3

Adaptalux-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adaptalux Lighting

Πηγή:

Kickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!