Algorithmia: Εφαρμογή βάζει αυτόματα χρώμα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας


Algorithmia: Εφαρμογή βάζει αυτόματα χρώμα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας

Ο επιχρωματισμός μίας ασπρόμαυρης φωτογραφίας είναι μία δύσκολη αποστολή για κάθε φωτογράφο.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε είδαμε ότι μία ερευνητική ομάδα, δημοσίευσε την εργασία με τίτλο “Colorful Image Colorization“, στην οποία περιέγραφε πως είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα αλγόριθμο για να επιχρωματίζει αυτόματα τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η Algorithmia είναι μία online εφαρμογή, σε δοκιμαστική έκδοση, η οποία βασίζεται στη παραπάνω έρευνα και αναλαμβάνει να δώσει χρώμα στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Ο χρήστης απλά ανεβάζει σε κάποια cloud υπηρεσία την ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία θέλει να προσθέσει χρώματα και αφού αντιγράψει στο κατάλληλο πεδίο το λινκ της, πατάει “Colorize it”.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν βγει με ασπρόμαυρο φιλμ.

colorize

colorize-2

colorize-3

rendered-comparison-(2)

df7be8af17d1c7e058b04b2f06ed8bf8_colorize-3

Αν και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να μην είναι 100% σωστό, παρόλα αυτά για μία διαδικασία που γίνεται αυτόματα ο αλγόριθμος φαίνεται να λειτουργεί ικανοποιητικά. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η χρήση του είναι σε δοκιμαστικό στάδιο.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για πάντα, για απλή χρήση. Για πιο επαγγελματική χρήση τα πακέτα ξεκινάνε από 20 δολάρια.

Για να δοκιμάσετε να βάλετε χρώμα στις δικές σας ασπρόμαυρες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Algorithmia

Πηγή:

Algorithmia
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    γεια σας θελω να μαθω τι προγραμμα εχει για επερξεργασια φωτογραφιων απο ασπρομαυρες σε χρωμα

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!