Tο Τime επέλεξε ως φωτορεπόρτερ της χρονιάς τον Άγγελο Τζωρτζίνη


Tο Τime επέλεξε ως φωτορεπόρτερ της χρονιάς τον Άγγελο Τζωρτζίνη

Για το 2015 το TIME επέλεξε τον δικό μας Άγγελο Τζωρτζίνη.

Ο 27χρονος φωτογράφος εργάζεται ως freelance φωτογράφος και stringer για τους The New York Times και το Γαλλικό Πρακτορείο (Agence France-Presse). Γεννημένος το 1988 στο Αιγάλεω, έχει ξεχωρίσει με τις φωτογραφίες του από την Ελλάδα και την κρίση που βιώνει.

“Στόχος μου δεν είναι να προωθήσω τον εαυτό μου μέσω της φωτογραφίας, αλλά να δείξω στους ανθρώπους τις φωτογραφίες μου και να τους δώσω να καταλάβουν τι σημαίνουν για μένα”, δήλωσε στο TIME.

Ο Άγγελος ξεκίνησε να εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο το 2007 με προσωπικά του project σε Αίγυπτο, Λιβύη, Τουρκία, Ελλάδα ενώ συνεργάζεται και με τους New York Times. Στην καριέρα του έχει σημαντικές διακρίσεις.

“Ενας καλός φωτογράφος δεν είναι κάποιος που απλά βγάζει ωραίες φωτογραφίες. Είναι μία πιο πολύπλοκη διαδικασία. Ο φωτογράφος περνάει μέσα στις φωτογραφίες του μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας. Για αυτό θέλω να καλύψω αυτές τις ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και με απασχολούν, όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό”.

Τα τελευταία χρόνια ο Άγγελος εστιάζει την προσοχή του στην οικονομική κρίση “Είναι επειδή είμαι μέρος της. Δεν είμαι μόνο ένας επισκέπτης. Ζω μέσα στο πρόβλημα και το ζω καθημερινά. Είμαι αληθινά μπερδεμένος και προβληματισμένος από αυτό για αυτό και προσπαθώ να βρω απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχω μέσα από τις φωτογραφίες μου”.

Πλέον ο Άγγελος, από τον Απρίλιο, έχει εστιάσει την προσοχή του στο προσφυγικό. “Η κρίση μου φέρνει στο μυαλό εικόνες από την παιδική μου ηλικία. Στη γειτονιά μου, στο λιμάνι, είχαμε πολλούς Ιρακινούς. Στήνανε το σπιτικό τους σε υπόγεια διαμερίσματα, πολλές φορές πέντε ή έξι άτομα σε ένα δωμάτιο, σε άθλιες συνθήκες. Παίζαμε μπάσκετ στο δρόμο και κάναμε ότι κάνουν τα παιδιά της ηλικίας, αλλά πάντα αναρωτιόμουν πως αυτοί οι άνθρωποι κατέληξαν στην Ελλάδα και τι είχαν αφήσει πίσω, τις οικογένειες και τις ζωές τους. Στόχος μου είναι όχι απλά να είμαι ένας μάρτυρας της κατάστασης, προσπαθώ όσο μπορώ να διατηρήσω απόσταση και να δείχνω αυτά που συνήθως δεν βλέπουν οι άνθρωποι. Θέλω να κάνω εικόνες που δημιουργούν ερωτήσεις για το μέλλον αυτών των ανθρώπων”.

Τον τίτλο του φωτορεπόρτερ της χρονιάς έχουν κερδίσει οι Bulent Kilic (2014), Muhammed Muheisen (2013), Marco Longari (2012), Pete Muller (2011) και Mauricio Lima (2010).

tzortzinis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers

Πηγή:

TIME
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!