Αντί-drone όπλο των 150 δολαρίων ρίχνει τα drone με ραδιοκύματα


Αντί-drone όπλο των 150 δολαρίων ρίχνει τα drone με ραδιοκύματα

Τα drones χωρίς αμφιβολία έχουν καταλάβει τον πλανήτη μας, με τις πωλήσεις τους να υπολογίζονται σε εκατομμύρια.

Μαζί με την μεγάλη διάδοση αυτού του νέου εργαλείου για την λήψη εικόνων από αέρος, δυστυχώς έχουμε και όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν ένα drone για εγκληματικούς σκοπούς.

Για αυτό το λόγο κράτη και οργανισμοί προσπαθούν να βρουν τρόπο να ελέγξουν όσο drones θα παραβιάσουν τους κανόνες ασφαλείας (ηθελημένα ή όχι).

Στο παρελθόν έχουμε δει ήδη πολλά αντί-drone συστήματα, όπως το Drone Catcher, το DroneDefender, το drone με το δίχτυ, τα περισσότερα των οποίων είναι πολύ ακριβά.

Το νέο αντί-drone όπλο εμφανίστηκε στις Η.Π.Α. τον περασμένο Μάρτιο (μοιάζει πολύ στο DroneDefender) και σε video που δημοσίευσε το Υπουργείο Αμύνης δείχνει πως μπορεί με ραδιοκύματα να δώσει εντολή σε ένα drone να απενεργοποιηθεί.

Το όπλο κατασκευάστηκε από το Army Cyber Institute του West Point και η κατασκευή του κόστισε συνολικά 150 δολάρια. Βασισμένο σε ένα Η/Υ Raspberry Pi, λειτουργεί με ραδιοκύματα τα οποία στέλνει στην κατεύθυνση του drone ώστε να το ρίξει από τον αέρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν, όπως η εμβέλεια του, αλλά φαίνεται ότι ακόμα και με ένα μικρό κόστος, κάποιος μπορεί να φτιάξει το δικό του αντί-drone σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!