Apple iOS 10: Έρχεται η δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας RAW αρχείων;


Apple iOS 10: Έρχεται η δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας RAW αρχείων;

Η παρουσίαση της Apple στο WWDC 2016 φαίνεται ότι είχε και ένα καλά (ή όχι τόσο καλά) κρυμμένο μυστικό.

Στην οθόνη της παρουσίασης και μέσα στις δεκάδες προτάσεις και φράσεις υπήρχε και η πρόταση “RAW photo editing“.

Αν και κατά τη παρουσίαση δεν έγινε αναφορά στο συγκεκριμένο στοιχείο, ένας χρήστης του Reddit με αετίσια ματιά το εντόπισε και από τότε οι φήμες για το τι περιμένουμε στο κομμάτι των RAW εικόνων έχουν κατακλύσει όλα τα μεγάλα φωτογραφικά site.

Επιπλέον όπως αναφέρει το Dpreview, στην ανάλυση του νέου λειτουργικού για τους developers γίνεται αναφορά και στη δυνατότητα λήψης RAW αρχείων: support for new features such as Live Photos and RAW format capture.

Με το Android να έχει κάνει εφικτή τη λήψη RAW εικόνων για αρκετές συσκευές, η Apple φαίνεται ότι επιτέλους θα καλύψει το χαμένο έδαφος και εμείς αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Apple Apple iOS 10 Software Updates
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    σαν να άργησαν μερικά χρονάκια

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!